«Lysforurensing i Mosjøen»

Av
DEL

LeserbrevSå var det på`n igjen med gatelys hele natta. Blågrå ledlys trenger bort alle illusjoner om at vi fremdeles har sommer her nord. Det skal visstnok ikke spille noen rolle, for ledlysene er jo så billige ifl. en representant fra teknisk sektor i kommunen. En annen skyldte på politikerne som hadde bestemt at gatelysene ikke skal slås av. Dette er ikke riktig, sier ordføreren. En tredje forklaring skylder på tekniske problemer med lysfølerne og at det er for kostbart å sende ut folk for å rette opp feilene.

Er det ingen i kommunen som reflekterer over at gatelysene bidrar til unødvendig lysforurensing for oss alle? Det er blitt stadig vanskeligere å se stjernehimmelen, nordlyset og nyte fjellet i måneskinn.

Det enkleste bidraget ville vært å slå av alle gatelys fra april til oktober. Deretter kan kommunen se til Alstahaug som slokker gatelysene om natta i boligområdene hele året igjennom, uten at det kan vises til trafikkproblemer av den grunn.
Til slutt: ledlysene er altfor skarpe i tettbygde områder og vi må skjermes slik at de kun lyser ned der gatebelysningen er ment å lyse.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags