Helgeland Sparebank for Helgeland ...

Helgeland sparebank fasade

Helgeland sparebank fasade Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerHelgeland Sparebank har hatt og har en forholdsvis stor markedsandel av privatkundemarkedet og næringslivet på Helgeland. Banken har vært representert med filialer i nesten alle kommuner, og bygd opp et godt omdømme. Så for mange, meg selv inkludert, har det ikke vært noe interessant alternativ. Dette med bakgrunn i at de var lokalt til stede og var vår bank, samt støttet opp om kultur, idrett og arrangement over hele Helgeland med mer.

At banken var i en prosess som ville føre til nedleggelse av filialer rundt om kom ikke overraskende. Vi har sett nedbyggingen over de siste fem årene særlig. Dette er en del av utviklingen som vi misliker, men hva er alternativet?

Les også: HSB legger ned seks avdelingskontorer

I Grane hadde vi en filial med gode tjenester og dyktige medarbeidere over mange år.

Les også: Stenger bankkontor

De siste par årene har tilbudet vært uforutsigbart og svakt. Vi fikk en vekslingsautomat, minibank som var et viktig og godt supplement, men plasseringen inne gjorde tilgjengeligheten lite tilfredsstillende for flere grupper.

Så kom beskjeden om at styret i Helgeland Sparebank har vedtatt å legge ned en rekke filialer rundt om på Helgeland, også den på Trofors fra 1. juli. Hva gjorde så vi? Bankens ledelse ble kontaktet for å få klarlagt premissene rundt dette, kommunen leier ut lokaler, og særlig mulighetene for å beholde minibanken. Undertegnede har så spilt inn saksforholdet til regionrådet (26-27/6), da dette rammer flere kommuner. Grane Arbeiderparti har tatt opp saken og bedt om at kommunestyret får saken til uttale 21. juni. Grane næringsutvikling arrangerte et møte med banken 8. juni, hvor vi framla de utfordringer dette medførte for næringslivet, men også for personkundene. Dette var et konstruktivt og godt møte.

Les også: Kutter med tungt hjerte

Det som er vår målsetting er å beholde vekslingsautomaten, minibanktilbudet i Grane.

For å få et bedre og mer tilgjengelig tilbud foreslås å flytte minibanken til Coop Grane.

Helgeland Sparebank trenger Helgeland, og Helgeland trenger den lokale bankkompetansen.

Derfor bør banken være meget lydhør i slike omstillinger, slik at man ikke gjennomfører tiltak som kommer feil ut på alle måter. Så kom innbyggere og næringsliv i møte med å beholde og flytte minibanken slik vi har foreslått! Da vil nok Helgeland sparebank fortsatt være det naturlige valget for de fleste framover.

Les også: Helgeland Sparebank fikk et resultat før skatt på 84 millioner kroner i første kvartal 2017: God start på året

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags