«Tvangsflytting av eldre er uverdig og må stoppes umiddelbart»

Av
DEL

MeningerFlere lokale partier har endret standpunkt når det gjelder utbygging av vindkraft på Øyfjellet. Kanskje er de blitt mer opplyst gjennom informasjonsstrømmen den siste tiden. Det er både lovlig og flott at man kan skifte standpunkt i saker når man får ny informasjon og kanskje har tenkt seg litt bedre om.

Eldreomsorg er en lignende sak. Tvangsflytting av eldre er uverdig og må stoppes umiddelbart. Det er flaut at det skal være nødvendig at 15 pårørende må sende et bekymringsbrev til Vefsn kommune. De er bekymret for helsen og trivselen til sine kjære foreldre. For mange er det sårt og vanskelig å flytte fra hjemmet sitt til en omsorgsbolig og deretter oppleve at man er en for stor utgift i de kommunale budsjettene.

Parken Bo– og Servicesenter er kanskje den beste plassen i kommunen å bo for eldre. Mange av rommene har fin utsikt og det er nærhet til byparken og byens torg. Mildrid Hendbukt-Søbstad i Vefsn kommune sier at ingen skal flyttes ut mot sin vilje - men de må akseptere og flyttes rundt omkring i kommunen. Hva har det å si for trivselen, helsetilstanden deres etc.? Kommunen burde kjenne til protestene fra foreldre når det er snakk om skolenedleggelse eller annen flytting av barn/elever rundt i kommunen. Selvfølgelig må man forstå at det også kan være traumatiserende foreldre å flytte!

I denne omgang er besparelsen på de eldre satt til 7.8 millioner. Det tenker man å spare med å flytte de rundt omkring i kommunen på ulike tilbud. Tallene og virkningene av endringene er usikre. Sannsynligvis blir det mye dyrere enn antatt. Kanskje gikk det vel fort i svingene når endringene ble banket gjennom i fjor høst. Vefsn Tverrpolitiske Parti (VTP) oppfordrer også andre partier til å revurdere sine standpunkt slik at vi til høsten kan sette deler av reformen på pause. Det er viktig at vi er sikre på å ha en ordentlig bruker- og pårørende medvirkning på de tiltak som planlegges.

Aldri skal eldreomsorg bli en salderingspost i VTP sine budsjetter!

Knut Wulff Hansen, leder VTP

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags