«Flott med kuvending i ferjeleiesaken»

Per-Gunnar Skotåm, Fylkestingsrepresentant for Rødt

Per-Gunnar Skotåm, Fylkestingsrepresentant for Rødt Foto:

Av
DEL

LeserbrevRødt og undertegnede slutter seg fullt og helt til overskriften i Helgelendingen mandag 5. august om en positiv endring i muligheten for å få etablert et nytt fergeleie på en bedre plass i Mosjøen havn. Et tydelig signal fra Fylkesrådsleder Tomas Norvoll om at dette bør kunne realiseres hilses også velkommen. Ros til havnesjef Kurt Jessen Johansson og den lokale interessegruppa som aldri ga slipp på ønsket om å få nytt fergeleie i Mosjøen. Uten dette påtrykket hadde det neppe vært mulig å få Fylkesrådet til å snu.

Partiene Rødt, Frp, Venstre og MDG hadde under Fylkestingsbehandlinga i juni 2017 et fellesforslag som ikke ville bygge nytt fergeleie i Orsdalen, men fortsette arbeidet med å få det til Mosjøen.
Ved en interpellasjon i 2018 fulgte undertegnede og Rødt dette opp med spørsmål om kostnadene ved bygging i Orsdalen kontra Halsøy, som da var det aktuelle alternativet. Denne interpellasjonen fikk full oppbakking også fra Bjørn Larsen, Frp.

Den skisserte muligheten av å bygge nytt fergeleie på enden av jernbanekaia vil gi en bedre løsning enn Halsøy-alternativet for dem som reiser med ferga i dag og i framtida. Sannsynligvis blir alternativet mye billigere for fylkeskommunen og derigjennom innbyggerne enn Orsdals-alternativet. Nå trengs tverrpolitisk støtte til det nye gode løsningsforslaget for å få det realisert fortest mulig.

Per-Gunnar Skotåm
1.kandidat Rødt og medlem av samferdselskomiteen Nordland fylkesting

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags