«Øyfjellet vindkraftverk er et gedigent overgrep»

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Øyfjellet vindkraftverk er et gedigent overgrep. Mot naturen, friluftslivet, Lomsdal Visten nasjonalpark, mot reiselivssatsingen og den tradisjonelle reindriften.

De store inntektene fra en utbygging vil gå til internasjonal storkapital. Å rekke tidsfristen for subsidier - " grønne sertifikater" er avgjørende for å realisere prosjektet. Statlig arealplan og nå godkjent detaljeplanen/MTA planen uten avtale med reindriften er eksempler på skammelige og ikke - lokaldemokratiske snarveier som er tatt i saken.

Lokalt har Vefsn kommune og Alcoa stått i front for utbyggingen. Det er forstemmende å oppleve at særlig reiselivet og reindriften ikke er "tatt med på lag" i prosessen. Objektiv informasjon har vært motarbeidet og ensidig propaganda for utbygging har styrt saken i Vefsn. Grunnen er rett og slett at en åpen og demokratisk prosess ville ha stoppet prosjektet!

Nå spisser kampen seg til mot rasering av Vesterfjella og alle muligheter for klager, anker og søksmål brukes. "Motvind", den nye nasjonal organisasjon mot vindkraft leder nå an i motstanden mot at Øyfjellet vindkraftverk skal bygges.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags