Frustrert andregangselev

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHei, nå skal jeg fortelle litt om hvor korrupt det norske skolesystemet er. Here it goes; Jeg er en ung dame på snart 26 år, og da jeg var 16 år som alle andre 16-åringer så begynte jeg på videregående skole.

Jeg begynte på musikklinja fordi musikk og sang bestandig hadde vært en stor del av livet mitt. Men livet mitt var ikke så problemfritt fordi jeg sleit med mobbing og utstøting. Og i tillegg så har jeg dysleksi.

Men jeg fikk tilrettelagt program på skolen noe som jeg egentlig ikke bad om selv, men dette ble bestemt for meg, jeg ble tatt ut av klassen og fikk ikke ordinær undervisning i matte. Og naturfag, språk og biinstrument fikk jeg ikke og dette var heller ingen ting jeg selv valgte jeg ble bare fortalt at det var sånn det var. Med denne fritiden jeg hadde på grunn av at jeg ikke hadde disse fagene ble jeg plassert i en barnehage. Dette også uten at jeg fikk spørsmål om jeg ville.

Når det gjaldt hovedinstrument så ble disse timene brukt til at jeg skulle finne ting og gjøre sammen med barna i barnehagen så jeg fikk vel på mange måter ikke dette faget heller. Til slutt hadde jeg ingen venner på skolen og jeg var så forvitret og demotivert at jeg skiftet linje året etter og begynte på det som den gang het helse og sosialfag. Innen den tiden var jeg så demotivert til skole at jeg sluttet. Nå, etter snart 8 år etter at jeg droppet ut av helsefag, har jeg søkt meg inn på musikk igjen men nå skal dere høre som dere sikkert har forstått til nå så var mitt 16 år gamle jeg ikke veldig motivert så jeg fikk dårlige karakterer og jeg hadde noen fag jeg ikke hadde karakter i så jeg måtte søke meg inn på vg1 igjen og ta året på nytt.

Men det syns jeg ikke var så ille. Jeg så heller på dette som en gylden mulighet til å prøve på nytt men der kom stopperen. Jeg kom på skolen og de først 3–4 ukene fungerte som normalt. Jeg følgte vanlig undervisning og trodde egentlig alt var greit men så fikk jeg beskjed at det var bare noen få fag jeg faktisk kunne få karakter i så det vil si at alle karakterene som jeg fikk som 16-åring skulle gjelde fortsatt etter snart 10 år og hvis jeg skulle bli vurdert i andre fag måtte jeg ta dem som privatist og det er dyrt som dere sikkert vet.

Men dette gjelder bare allmennfagene som faktisk kun var engelsk. Så i år får jeg ikke karakter i alle fag som faktisk har med musikklinja og gjøre, jeg kan kun delta i dem og kan ikke få karakter eller bli vurdert, men må stå med de karakterene som mitt 16-årige deprimerte, og demotiverte jeg klarte og skaffe. Og alt oppi dette så får jeg ikke ha hovedinstrumentfaget fordi skolen ikke har kapasitet til å gi meg dette faget siden jeg liksom har dette faget fra før og fordi dette er et fag elev og lærer har alene. Så nå i skrivende stund er jeg faktisk så deprimert og demotivert at jeg egentlig bare har lyst til og gi opp. Men dette er vel bare noe jeg må godta eller?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags