Gå til sidens hovedinnhold

Flyplassdebatt - tilsvar til Bjørn Larsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Å rakke ned på andre for å fremheve seg selv, er en velkjent strategi. At Bjørn Larsen skulle falle for denne fristelsen å bruke en slik strategi er skuffende. Larsen gir riktig nok honnør til oss i lokallagene i Alstahaug og Vefsn for den store jobben vi har gjort, men han unnlater å informere om hva vi faktisk har fått til i kampen for å bevare Mosjøen lufthavn. Jeg ønsker derfor å redegjøre for dette.

Det var ene og alene Venstre i forhandlinger med regjeringspartiene, som etter at NTP var lagt fram, fikk presset inn en merknad i NTP som sa at lufthavnene i de andre regionsentrene på Helgeland skulle opprettholdes. Dette hadde ikke Frp og Høyre klart å få inn i forslaget som ble lagt fram i april.

Det var hardt arbeid fra lokallagene i Alstahaug og Vefsn som fikk Hauan løftet inn i NTP-prosessen igjen, etter at Venstre i Transportkomiteen først sørget for å støtte forslaget fra Ap og Juvik om å løfte Hauan ut av hele NTP-prosessen. Venstre var på vippen i saken. Vi klarte med andre ord i siste liten å forhindre at Stortinget vedtok at en egen sak om realisering og finansiering av Hauan skulle fremmes til Stortinget snarest mulig.

Venstre sentralt har god tradisjon for å lytte til sine lokallag. Lokallagene i Alstahaug og Vefsn har i hele NTP-prosessen hatt direkte og tett kontakt med Venstres representant i Transportkomiteen og hans rådgiver. Som lokalpartier for Venstre har vi klart å få direkte innflytelse på regjeringens politikk. Vi hadde også en finger med i spillet da Venstre sørget for flertall på Stortinget for å få laget en plan for utstedelse av pass og våpenkort i den nye tjenestestrukturen. En plan som Stortinget skal vedta. På den måten fikk vi forhindret at utstedelse av pass i Sandnessjøen og Brønnøysund ble lagt ned og flyttet til Mosjøen av Politiet.

Som lokalpolitiker ønsker jeg fortsatt å ha mulighet til å være med på å påvirke politikken som føres sentralt. Godt valg!

Hanne Nora Nilssen

Gruppeleder for Venstre i Alstahaug

Kommentarer til denne saken