«Man savner ikke det man aldri har hatt, men for vårt lokale sykehus har generasjoner av vefsninger kjempet»

Av
DEL

MeningerVåre politikere har sagt at ETT stort sykehus bør ligge i Sandnessjøen og omegn. Samtidig vil de legge ned vårt lokale sykehus.

Det lokale sykehuset er utrolig viktig for innbyggernes opplevde trygghet. Siden akutt- og fødeberedskapen ble lagt ned i Mosjøen har vefsningene gradvis tilpasset seg denne mangelen. Vi er blitt reisende i sykdom, noen ganger innkalt til Sandnessjøen andre ganger til Mo I Rana. Takket være en profesjonell redningstjeneste har det som oftest gått bra med våre akutte behov.

Men sykehuset vårt er ikke bare den tapte kirurgiske akuttberedskapen. Det har en viktig funksjon i lokalsamfunnet både som bidragsyter til lokal medisinsk kompetanse og som støttefunksjon for kommunens fastleger. Viktig er intensivavdelingen, medisinsk og kirurgisk avdeling, røntgenavdelingen, laboratorium etc. Her gjøres mindre kirurgiske inngrep, akutte og kroniske medisinske tilstander behandles, skadetilstander og helseplager avklares. Tilsammen utgjør de en trygghet for befolkningen. Innlagte pasienter kan også daglig få besøk fra sine pårørende.

12 ordførere er enige om at sykehuset skal ligge i Sandnessjøen og omegn. Helseminister Høie var nettopp i Mosjøen. Høie var primært her for å få svar på hva ordførerne ønsket, dersom de ikke fikk oppfylt sitt første valg. Ordføreren og politikernes i Vefsn sitt første valg er Sandnessjøen. Selvfølgelig skulle politikerne i Vefsn sagt at vårt primærvalg er Nyland i Vefsn og så kunne de eventuelt sagt at sekundært ønsker de Sandnessjøen med Omegn.

Tror ikke det imponerer beslutningstakerne at 12 ordførere holder hverandre i hendene. Det er ikke en samlet enighet som skal velges av ministeren, det er det best egnete lokaliseringsstedet for det nye sykehuset som skal velges.

Man savner ikke det man aldri har hatt, men for vårt lokale sykehus har generasjoner av vefsninger kjempet. Det har vært utallige folkeaksjoner for å bevare det og selv ikke noen branner har klart å legge det i aske.

Men onsdag den 13. november 2019 på ettermiddagen, av ukjent årsak, vedtok en gruppe av kommunens politikere å selge ut vårt lokale sykehus.

Jeg håper likevel at alle vefsninger vil kjempe for å bevare det lokale sykehuset, hvis vi ikke er så heldig at vi blir påtvunget ETT stort sykehus på Nyland.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags