Gå til sidens hovedinnhold

- Tomta på Halsøy er etter mitt syn for verdifull for kommunen til at deler av den skal båndlegges av et ferjeleie

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ferja på Vefsnfjorden trafikkerer også Sørnes, som ligger ytterst i fjorden, og ferja bruker ca 90 minutter til Sørnes fra Mosjøen. Sørnes - Urdsdalen tar ca 40 min.

Fra Mosjøen til Hundåla 60 min, og fra Hundåla til Urdsdalen ca 15 min. Som alle kan se, så blir ferjestrekningene kraftig redusert, og det er vel innlysende at skolebarna blir kjørt rett over fjorden når de skal av eller på ferja. Noe av den sparte tiden kan brukes til flere anløp som vi alle kan nyte godt av. Det er derfor riktig av Statens vegvesen å utrede en alternativ plassering av ferjeleiet for å om mulig å spare penger.

Tomta på Halsøy er etter mitt syn for verdifull for kommunen til at deler av den skal båndlegges av et ferjeleie på nytt.

Ferja har i dag anløp av Dagsvik 4 dager i uka, noe som ofte blir benyttet spesielt av de reisende fra Sandnessjøen som skal til Sørnes og Hundåla, og tilbake.

Når det er behov for ekstraturer pga at trafikken fra Mosjøen ikke får plass på ferja, kjører da ferja disse turene ifra Dagsvik fordi det blir kortere seilingstid enn å returnere til Mosjøen. Det er vedtatt at denne forbindelsen skal legges ned, og forblir da ferjeleiet i Mosjøen, vil det gå ut over oss alle. Og spesielt oss på Sørnes som da mister disse turene vi har til Dagsvik. Dette er noe alle kommunestyrerepresetantene i Vefsn bør få vite,  og dette vet Berit Hundåla som representerer Senterpartiet.  Vi har også behov for varer og tjenester til landbruket på lik linje med de som bor i Vikdal og Hundåla.

Vi på Sørnes er vant med å betale bompenger da vi ofte må kjøre gjennom tunellen for å komme til Mosjøen. Med ferjeleie i Urdsdalen slipper vi alle tunellen, samt at vi blir flere til å betale for den nye veien inn til Mosjøen som ferja i dag kjører parallelt med.

Kommentarer til denne saken