"Hvis det blir en tosykehusmodell må det store sykehuset ligge i Sandnessjøen"

Av
DEL

Leserbrev

Hastverk er lastverk!

Alstahaug Arbeiderparti setter stor pris på at Styreleder Dag Hårstad og Direktør Hulda Gunnlaugsdottir fra Helgelandssykehuset HF ønsker å møte politisk ledelse i Alstahaug kommune.

Alstahaug Arbeiderparti er svært fornøyd med at ledelsen, gjennom å besøke vertskapskommunene for sykehus på Helgeland, ønsker en åpen dialog og stiller opp for å besvare spørsmål som vi som politikere er opptatte av.

Helgelandssykehuset 2025 er den største og viktigste saken for Alstahaug kommune på svært mange år, og har åpenbart svært stor betydning for vår kommune og vårt omland.

Sandnessjøen sykehus er kommunen og HALD kommunenes største arbeidsplass, og er den viktigste hjørnesteinsbedriften i vår region.

Alstahaug kommune havner høyt opp på Kommune NM når det gjelder kompetanse. Blant annet kommer vi foran Rana kommune på listen. En stor del av æren for dette skal vårt lokale sykehus ha, som er også er en tung «kunnskapsbedrift».

Samtidig som vi setter pris på den åpne dialogen er Alstahaug Arbeiderparti bekymret for at Helse Nord RHF har bedt Helgelandssykehuset om å forsere prosessen slik at en avgjørelse kan fattes i Helse Nord sitt styremøte 16. desember i år.

Med andre ord så skal en ny alternativskillende økonomisk analyse og en samfunnsmessig analyse gjennomføres i løpet av høsten. Med tanke på at administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir skal legge fram sin anbefaling allerede 20. november betyr dette at det settes i gang et hurtigtogsarbeid. Arbeidene settes i gang i disse dager av to konsulentselskaper som har fått i oppdrag å gjennomføre disse analysene.

Samtidig legges det opp til to møter med ordfører og administrasjon i de 18 berørte kommunene. Alt dette arbeidet skal altså gjennomføres på i underkant av tre måneder.

Med tanke på at prosessen har holdt på i seks år allerede setter dette store krav til både de som skal gjøre arbeidet med analysene, innhenting av underlagsmateriale og at det samtidig er både transparent og sporbart. Alstahaug Arbeiderparti er klar over at Helgelandssykehuset HF ba om at fristen ble utsatt, og at dette ville gitt bedre tid.

Alstahaug Arbeiderparti er redd for at arbeidet som settes igang har for ambisiøs målsetting, og at det gjør det vanskeligere for kommunene å få et godt nok innblikk i analysene som gjøres, og at man ender med et beslutningsgrunnlag man ikke kjenner seg igjen i. Dette vil bare føre til ytterligere spekulasjoner og mere støy.

Alstahaug Arbeiderparti vil sørge for at Alstahaug kommune bruker nødvendige ressurser både administrativt og politisk slik at vi kan være så tett på prosessen som overhodet mulig.

Alstahaug Arbeiderparti mener at et sykehus må lokaliseres i Sandnessjøen som ligger sentralt på Helgelandskysten med god muligheter for båtforbindelser til Sør-Helgeland. Hvis det blir en tosykehusmodell må det store sykehuset ligge i Sandnessjøen.

Alstahaug Arbeiderparti

Ole-Gerhard Rinø, ordførerkandidat

Siv Helen N Sigerstad, varaordførerkandidat

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags