Gå til sidens hovedinnhold

Etter fire år med Høyre i regjeringen er ingen trender snudd: Ungdommen flytter fortsatt ut

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er fint at Margunn Ebbesen tar seg tid til å svare på min kritikk av hennes svartmaling av boforholdene i Mosjøen. Det viser at hun i det minste ser at en kursendring er på sin plass. Vi kan diskutere hvorvidt det gjør noen forskjell om hun siterer kritiske bemerkninger, eller kommer med dem selv, men hovedpoenget er nettopp hva man gjør for løfte Nordland.

På det punktet innrømmer Ebbesen selv at ingenting har skjedd. «Nå viser tallenes tale at det som er gjort gjennom mange år ikke har virket», sier hun. Ja, nettopp.  Etter fire år med Høyre i regjeringen er ingen trender snudd: Ungdommen flytter fortsatt ut, befolkningsveksten er stagnert, utdanningsnivået er ikke hevet. Høyre har ikke lyktes med noe som helst. Da er det hva man må kalle villedende markedsføring når Ebbesen likevel later som om Høyre er et godt alternativ for de som vil stemme for utvikling av Nordland.

Et av de viktigste konkurransefortrinnene vi har i nord er den lange kystlinjen med reint hav og store fiskeressurser, samt god tilgang på miljøvennlig vannkraft. Der regjeringen vil la private kraftselskaper bygge kraftkabler til utlandet for eksport, vil SV at krafta skal utnyttes her nord til etablering og videreutvikling av kraftkrevende industri. Der regjeringen nærmest ville avvikle leveringsplikten og gi en enda større andel av fellesskapets fiskeriressurser til de store trålselskapene, vil SV gi fisken tilbake til kystens folk. Der regjeringen ønsker å åpne for oljeboring i verdens største matfat, havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, vil SV ta ansvar for både fisken og miljøet, og heller satse på grønn industriutvikling og reiseliv.

Mona Fagerås, SVs førstekandidat til Stortinget har vært fylkesråd for næring i to år. Hun har reist rundt til samtlige kommuner i Nordland, besøkt store og små bedrifter, og spilt en avgjørende rolle i utviklingen av en lang rekke prosjekter. Mona har plettfri vandel på området, og har snudd skepsis til sterk støtte hos kritikere både i industrien og næringslivet forøvrig som ikke trodde ei dame kunne fikse jobben som næringsråd. Mona VET hva man gjør for å utvikle Nordland, det er jo jobben hennes! Mosjøen er på sin side en av mange steder i Nordland som har infrastrukturen, det sosiale tilbudet, den gode stemningen og positiviteten på plass. Vi trenger bare representasjon på Stortinget som kan løfte sammen med oss for å omsette det i en enda bedre fremtid. Rett person til å gjøre det er Mona Fagerås, ikke Margunn Ebbesen.

Åshild Pettersen, Stortingskandidat for Nordland SV og lokalpolitiker i Vefsn

Kommentarer til denne saken