Gå til sidens hovedinnhold

«Uten at Senterpartiet var den som trykket hardt på ville nok både Trofors og Leirfjord tannklinikker blitt nedlagt»

Jan Otto Fiplingdal

Leder Grane Senterparti

Trofors

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Senterpartiet reddet tannklinikken på Trofors, samt fire andre

Å kutte ned 30 tannklinikker i Nordland ble en særs vanskelig sak for Nordland Senterparti. Fra å legge ned 30 klinikker har tallet blitt 12–13 nedlagte tannklinikker. Vi i Senterpartiet mener at selv en nedlagt klinikk i distriktene er for mye. Men her må også sies at intensjonen er å satse mer på forebygging. Nordland har de dårligste tennene og den dyreste tannhelsen i landet. Dyreste kan en nok forklare med å se litt på kartet. Det skal også sies at det ikke skal spares inn mye på tannhelsetilbudet generelt, men at kvaliteten skal bedres.

Det har vært en dårlig prosess, mener vi i Grane Senterparti. Det er stipulert leiekostnader opp til 5-gangen i enkelte leieobjekter, også i Grane. Noe vi finner svært lite troverdig.

Grane Senterparti har trykket kraftig på mot vår egen fylkestingsgruppe og styret i Nordland Senterparti over en tidsperiode. Gruppa og styret har vært lydhøre og vi føler å ha blitt tatt på alvor. Det er særlig samfunnskostnadene vi har påpekt ville blitt svært høye for elever, eldre, pårørende og arbeidsgivere. Intensjonen med å bruke Hattfjelldal Tannklinikk tror vi også har blitt en fiasko da logistikken til Mosjøen er enklere. En elev ut av skolen og en forelder som måtte ta fri fra jobb en hel dag er samfunnsmessig kostbart.

Uten at Senterpartiet var den som trykket hardt på ville nok både Trofors og Leirfjord tannklinikker blitt nedlagt. Senterpartiet var det partiet i fylkesrådet som satte samlet krav i denne saken.

Vi i Grane Senterparti takker vår fylkestingsgruppe for at vi får beholde klinikken. Uten dere ville vi blitt en av dem som skulle legges ned. Det må også presiseres at Nordland Senterparti la avstand som et sterkt kriterium om hvilke klinikker som skulle legges ned.

Gratulerer graneværinger, vi ble berget denne gangen!

Grane Senterparti

Jan Otto Fiplingdal, leder

Kommentarer til denne saken