Gå til sidens hovedinnhold

NÅ ER DET ALVOR

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

11/9 står landet ditt, fylket ditt og kommunen din foran et skjebnevalg. Hva slags Norge får vi dersom H/FrP-regjeringa blir sittende? Vinner Erna & Co valget, vil de ta det som et kvalitetsstempel på sin politikk, et signal om at de kan kjøre videre i samme spor bare med mye mer trykk enn før.

Vi vet allerede at Nordland mister Bindal og at Finnmark og Troms fylker tvinges sammen dersom vi ikke nå får et maktskifte, men hva med kommunene? En drøy uke før valget slapp katta så til de grader ut av den blå-blå sekken. FrPs nestleder, Per Sandberg, proklamerte at reduksjonen av antallet kommuner skal fortsette. 160 er hans mål. Kommunalminister Sanner fulgte opp uten å ville tallfeste, men fra før vet vi at Høyre har antydet 100 og deres støttespillere i NHO 77. Marerittet vil altså fortsette, Det som i utgangspunktet skulle være en reform basert på frivillighet, utartet via tvilsomme gulrøtter og utilbørlig press til ren skjær tvang for et tilsynelatende tilfeldig utvalg kommuner. På Helgeland ble bare Bindal rammet i denne omgang. Resten av kommunene slipper neppe unna i neste runde. Med de ovennevnte uttalte mål klarer du nok da å telle antallet resterende kommuner i Nordland på dine to hender. I henhold til blå-blå karttegning ligger det an til at folk fra Hattfjelldal og Grane kan bli administrert fra Mosjøen

Fylker, kommuner, politidistrikt, lensmannskontor, lokalsykehus, tinghus, høyskoler, NAV- og skattekontor osv. må visst være stort for å være bra i lille Norge. Alle disse sammenslåingen vil selvfølgelig bety en sentralisering vi aldri har sett maken til før. Den eneste medisinen mot den tiltagende reformpsykosen landet utsettes for, er en ny regjering med et sterkt Senterparti.

Det går en rød tråd med sentralisering som fellesnevner fra rovdyrpolitikken via alle reformene som rammer lokalsamfunn på ymse vis, til Langtidsplanen for Forsvaret. Verst for sistnevnte er vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon. Flyttinga til Evenes er et militært, samfunnsmessig og økonomisk helt vanvittige prosjekt med kostnader så astronomiske at beløpene det ellers krangles om i denne valgkampen blir som lommerusk å regne.

Blåfarginga av landet vårt vil fortsette med både raskere og tjukkere strøk dersom denne regjeringa beholder makta. Velgerne må nå se for seg hva slags samfunn vi da får i løpet av bare en valgperiode til. Nå er det alvor, folkens. Gå derfor mann av huse og stem dem ut!

Kommentarer til denne saken