"Ved å gi russen et felles samlingssted viser vi også at de er velkommen, og ikke slik de føler nå; Uønsket"

RUSS: Skribenten tar til orde for at Vefsn kommune kommer russen i møte og hjelper til med å skaffe et tilholdssted. Bildet er fra russerevyen «Full kontroll» i Mosjøen kulturhus i 2019. Foto: Stine Skipnes

RUSS: Skribenten tar til orde for at Vefsn kommune kommer russen i møte og hjelper til med å skaffe et tilholdssted. Bildet er fra russerevyen «Full kontroll» i Mosjøen kulturhus i 2019. Foto: Stine Skipnes

Av
DEL

LeserbrevViser til artikkel i Helgelendingen 14. november 2019 hvor russen har søkt Vefsn kommune om oppholdssted i russetiden.

Stakkars russ! Ja, det mener jeg.

Vi legger til rette for «alle» i kommunen. Arrangerer og tar imot publikum ved Bysprinten med åpne armer. Ikke alle er glad for all snøen som legges i gatene, men «vi står han av» de dagene det gjelder. Vi åpner armene for Sykkelritt (ARN). Her blir gater og veier stengt i flere timer, men, også dette godtar vi. Vi arranger «Julebyen», åpning av Helgelandstrappa og mer. Vi innbyggerne i kommunen tar imot publikum og besøkende med åpne armer, men, hva med vår framtid? Nettopp! Det er ungdommen, og da også Russen 2020 som er framtiden. Hvorfor skal de måtte kjempe for en plass å være?

Etter 13 års skolegang kan de vel få en plass å samles? Dagens ungdom er nesten urovekkende «ordentlig». Her forsøker de fortvilt å finne en plass å være. Skape samhold. Skal vi stikke kjepper i hjulene for dem? Det vil kanskje være noen som ikke følger alle reglene for «skikk og bruk» i russetiden. Men, er det ikke alltid slik? Skulle hele byen blitt straffet for en enkeltpersons handling ute på byen en lørdagskveld?

Jeg håper Vefsn kommune kan gi russen et felles samlingspunkt. Som foreldre vil det skape en trygghet at de er samlet. De tar godt vare på hverandre. Ved å gi dem et felles samlingssted viser vi også at de er velkommen, og ikke slik de føler nå; Uønsket.

Samtidig håper jeg det kan gå litt fortgang i å finne et sted slik at russen slipper å bruke unødvendig tid på dette.

La oss ta imot russen med åpne armer, ønske dem velkommen i bybildet, håpe at de får en fin russetid og at de får en fantastisk flott russetid.

Lykke til!Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags