Et kompliment fra Leirfjord Arbeiderparti

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev Det føles for oss i Rødt som et noe utilsiktet kompliment når vi har truffet en så stor nerve at Leirfjords ordfører Ivan Haugland finner på å skrive svar til Rødt i en form som knapt kan kalles en ordfører verdig. Her burde Arbeiderpartiet se til Fremskrittspartiet, som har skrevet et saklig og sivilisert svar på Rødts spørsmål. Som barn lærte de fleste i Rødt, som de fleste i Arbeiderpartiet, å lytte til hva folk har å si, og det har vi gjort i denne saken. Derfor vet vi hvor skoen trykker for folk. Vi kan også lese offentlige dokumenter.

Det er utvilsomt helt tydelig at vi har truffet en nerve her. Behovet i grendeskolene blir neglisjert, også i budsjettet for 2019, både teknisk og bemanningsmessig. I kommunens årsbudsjett for 2019 står det å lese at virksomhetsleder både på Tverlandet og Ulvangen har meldt inn at det trengs ekstra 60% stilling knyttet til elever med særlig behov. Det er ikke funnet rom til noen av tiltakene, og dette bevitner hvilke prioriteringer som gjøres.

Det er også i Rødts erfaring at de som jobber ved Tverlandet og i Ulvangen gjør en kjempemessig og flott jobb i sitt arbeid. All ære går til dem for det gode skoletilbudet vi har i disse kretsene. Derfor føles det kanskje også bittert for ansatte å bli avspist med smuler hos politikerne når underbemanning blir meldt inn. Vi i Rødt ønsker altså å prioritere grendeskolene, der hvor Arbeiderpartiet ikke finner rom. Et godt tilbud i kretsene gir bolyst, langsiktighet, og det øker verdien på eiendommene i kretsene det gjelder.

Når det gjelder vedlikehold så skriver Haugland om forbedringer partiet hans fikk gjort for 10 år siden. Men det er 10 - ti - år siden, og dertil lovpålagte endringer. I tillegg kan det nevnes at Arbeiderpartiet den gang la ned Sørlandet skole for å få på plass finansiering. Senere ble bygningsmassen solgt for 500.000. Det er kortsiktig tenkt, og i dag trenges det sårt kortreiste barnehageplasser hele veien nordover, hvilket per dags dato vil være en utfordring å få til på Levang.

De brillene Ivan Hauglands Arbeiderparti ser igjennom for å spå helt til 2040, er et fint par sentraliseringsbriller, og det er kanskje ikke slik at vi i de andre partiene har de samme visjonene. Det er nemlig ikke sikkert at det å ha en skolekrets som strekker seg 3 mil ene veien og 2 mil andre veien er det mest optimale på lang sikt, spesielt ikke hvis befolkningsøkningen på Leines fortsetter i samme grad som tidligere. Det tror vi også Ivan Haugland og Arbeiderpartiet er fullt klar over.

Rødt ønsket svar på om Arbeiderpartiet vil frede grendeskolene de neste fire årene. Det svaret har vi ikke fått, men vi noterer oss at Ivan Haugland mener vi hører på feil personer. Vi i Rødt kan på vår side forsikre de vi har hørt på, at vi skal fortsette å lytte til dem. Samtidig skal vi fortsette å sette oss inn i tilgjengelig offentlig kommunal dokumentasjon.

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags