Det trengs en radikal opposisjon - stem Rødt!

Gunnvald Lindset, 1. kandidat for Rødt i kommunestyrevalget

Gunnvald Lindset, 1. kandidat for Rødt i kommunestyrevalget Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev Meningsmålingen på onsdag viser at distriktsopprøret slår kraftig ut også i vår kommune. Med et slikt valgresultat vil Ap-dominansen bli brutt, og SP vil få ordføreren. Det vil bety en del politiske forandringer, men hvor store gjenstår å se.

Rødt har aldri inngått i noen fast blokk lokalt, men har inngått et såkalt valgteknisk samarbeid i valg av diverse råd og utvalg, og ordfører og varaordfører. Utover det har vi samarbeidet der det har vært grunnlag for det – uansett parti. I denne perioden har vi én gang lagt fram felles budsjett og økonomiplan med Ap, SV og SP. Årsaken til at vi ikke har gjort det flere ganger har særlig vært kampen for å opprettholde skolen og barnehagen i Elsfjord, men også på grunn av kutt generelt i oppvekst og omsorg.

Vi slåss mot den statlige økonomiske politikken som tvinger kommunene til å vedta slike kutt. Høyre/FrP-regjeringa omfordeler fra fellesskapet til de som har mest fra før. Vi prioriterer velferdstjenester framfor skattelettelser til de rike, og vil beholde mer av skatt og avgifter i kommunen. Rødt på Stortinget har foreslått en omfordeling som ville gitt vår kommune over 20 mill. mer til bl.a. eldreomsorg og oppvekst.

Vi har i alle år tatt opp saker som ikke står på sakskartet i kommunestyret. Særlig gjelder det sykehuskampen, men også andre viktige saker. Gjennom en interpellasjon fikk vi vedtatt i 2015 å innføre det som kalles «Skiensmodellen» i kommunens innkjøps- og anbudsreglement. Dette innebærer regler for å hindre sosial dumping og ha et anstendig arbeidsliv. Det hindrer også at useriøse firmaer kan utkonkurrere lokale næringsdrivende. Den siste interpellasjonen var i mai i år. Da satte vi søkelyset på angrepet på det kommunale selvstyret via EØS-avtalen, men behandlingen ble blokkert av Høyre, FrP og VTP.

Rødt har vært konsekvent i sin politikk hele tida overfor distriktene i kommunen. Vi kjempet for bompengefri E6 og fv 78 fra dag én. Det samme har vi gjort for å opprettholde Elsfjord oppvekstsenter, mot innføring av eiendomsskatt utenfor byen og vi har vært en pådriver for å få kommunalt vann på Drevland og Utnes.

Alt dette viser at det er viktig å ha et sterkt Rødt i kommunestyret. En stemme til Rødt er også en stemme til et miljø- og klimavennlig samfunn bygd på samarbeid, solidaritet og likeverd. Et slikt samfunn er mer rettferdig enn et samfunn basert på kapitalistisk konkurranse. Derfor går vi til valg på å redusere forskjellene og styrke fellesskapet, Det er i fellesskap med andre vi mennesker utvikler oss, og det er i samarbeid med andre vi kan skape et bedre samfunn. Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags