Private vs offentlige helsetjenester

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevGunnvald Lindseth og jeg er enige i mangt og meget, men nå trenger jeg ei oppklaring: Har Rødt skviset ut den ideelle organisasjonen ULOBA som tjenesteleverandør av BPA tilfordel for en ren kommunal ordning eller ikke? Det framgår av ditt leserinnlegg 5. juni at du er klar over at ULOBA har ei utmerket ordning, men så synes du kanskje av prinsipp at alle kommunale ordninger er bedre?

 I vår iver etter å trekke ned privatiseringsdebatten på kommunalt nivå, kan det være på sin plass å stikke fingeren i jorda. Når du og jeg går til vår fastlege, er vi kommersielle aktører i et privat selskap som har en avtale med kommunen. For hvert besøk der vi betaler egenandel, mottar legen et langt større beløp fra vår felles skattekasse folketrygden. I tillegg kommer et beløp fra kommunen for hvert pasientnavn på legens liste. Dersom legepraksisen blir solgt, betaler den nye legen for kundelista, altså for deg og meg.

Personlig er jeg fornøyd med fastlegeordningen og jeg har faktisk en mulighet til å velge en annen lege dersom jeg ikke er fornøyd. Det er denne valgmuligheten som Rødt har innskrenket for mennesker med nedsatt funksjonsevne når disse ikke kan velge tjenesteleverandør.


Toril Lund
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags