Vindkraftmotstandere som krafttradere

Av
DEL

Leserbrev
Å være motstander mot vindkraft/vindmølleparken i Vesterfjellene er for så vidt en ærlig sak, hvis argumentene er basert på at man ikke ønsker industriutvikling. Men, de argumentene som blir brukt i dag, henger ikke i på greip. Det ønskes utvikling v/Alcoa, og kraft kan hentes gjennom å modernisere gamle vannkraftanlegg, dessuten er vindkraft ustabil, og ikke bærekraftig.
Tror virkelig vindkraftmotstanderne at krafttradere i Alcoa, Hydro og andre industriselskap i Norge, er på bærtur, når de inngår kraftkontrakter. Disse krafttradere jobber med markedet daglig, og kjenner markedet, og inngår kontrakter basert på lønnsomhet og hvordan kraftmarkedet utvikler seg.
Alcoa Mosjøen er i ferd med å investere flere hundre millioner, og dette gjøres for å bli enda mer konkurransedyktig. Alle vet at kraftavtalene som Alcoa har i dag, er i ferd med å utløpe, og da er det er det særdeles viktig at det tegnes nye avtaler som nå er gjort med vindkraftindustrien. Hvis det mot formodning ikke blir igangsatt bygging av vindparken i Vesterfjellene, må det tegnes nye avtaler, som igjen kan medføre et helt annet prisregime. Dette kan velte utviklingsplaner for Alcoa Mosjøen framover, og dette vil igjen være katastrofalt for lokalsamfunnet Mosjøen.
I debatten kan det fra de mest ihuga vindkraftmotstanderne høres ut som om de har løsninga på kraftbehovet til industrien, og det argumenteres med at det er kraftoverskudd i regionen. Pr. i dag er det kraftoverskudd, men den elektrifiseringen vi nå ser er bare starten, og da vil det overskuddet være borte, hvis det ikke kompenseres med vindkraft.
Kanskje det hadde vært en ide om vindkraftmotstanderne hadde lært opp krafttradere i industrien, hvordan man sikrer seg gode avtaler, for ifølge dem er det visst de som kan kraftmarkedet best, og ikke de som daglig driver i bransjen.

Roar Aanvik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags