Vindkraft og utenlandsk kapital: "Det er fremdeles utenlandsk kapital som holder liv i lokalsamfunnet Vefsn"

Av
DEL

LeserbrevJeg blir meget forundret over enkelte innlegg i Helgelendingen for tiden, hvor hovedargumentasjonen er som følger: Det må for all del ikke bygges vindkraftanlegg på Øyfjellet, for det er utenlandsk kapital som ligger bak, og vår region har nok kraft. Hva er det som da egentlig blir sagt. Utenlandsk kapital er "styggedom", og så lenge vi i Vefsn har nok ren energi, bør vi gi f... i resten.
Hva om denne type argumentasjon hadde fått gjennomslag under industribygginga på Helgeland/Nordland i årene etter krigen. Såvidt jeg vet, er mesteparten av industrien oppbygd på utenlandsk kapital, og fremdeles er det utenlandsk kapital som holder liv i lokalsamfunnet Vefsn. Hva hadde Mosjøen vært uten Alcoa og Bilfinger? Begge er tuftet på utenlandsk kapital. Det er nesten som man ikke tror det enkelte slenger fram av påstander.
Nok kraft i vår region er et annet argument som brukes. Ja, pr i dag er nok det sant for de som er navlebeskuende og mener at er det bra nok i Vefsn så trenger vi ikke bry oss med resten av verden. All klimaforskning viser at vind/sol og vann som energi, må utvikles og erstatte gass og kull, hvis vi ønsker å redde klimaet. Da nytter det ikke å sitte på sin høye hest i et lokalsamfunn og si, at så lenge vi har nok, trenger vi ikke bry oss om det som skjer globalt.
Flere og flere kjører el.bil, og det gjelder nok også mange vindkraftmotstandere. Dette innebærer at energibehovet ikke vil avta, men heller det motsatte. Alle må bidra globalt, også et lokalsamfunn som Vefsn. Bygg vindkraft på Øyfjellet nå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags