Øyfjellet vindkraftverk: "Å ødelegge naturen for å redde klimaet er rein bløff - dette handler om å tjene penger"

Av
DEL

LeserbrevDe negative konsekvensene for natur, friluftsliv, turisme/reiseliv og reindrift er svært mye større enn fordelene av denne enorme utbyggingen.

Å ødelegge naturen for å redde klimaet er rein bløff – dette handler om å tjene penger.

Og profitten går i over 80 % av vindkraftverkene til utenlandske eiere. Vindkraft er så lite lønnsom at vi Norske private forbrukere må subsidiere anleggene på nettleia.

Kommunene får, i motsetning til vannkraft, kun eiendomsskatt fra vindkraftverkene. Men også eiendomsskatten fra anleggene er svært usikker, dagens regjering har redusert kommunenes inntekter fra eiendomsskatt og vurderer å fjerne den.

Til forskjell fra vannkraft er det heller ingen hjemfallsrettigheter på vindkraft, dvs. at eiere av vindkraftverk (80 % utenlandske) kjøper anlegget og grunnen på billigsalg til evig tid.

Det er ingen grunn til å bygge ut Øyfjellet, vi har et stort overskudd av kraft i området, sjøl etter at den kraftintensive industrien i regionen har fått sitt. Det er derfor Bitcoin fabrikken (keiserens nye klær) på Mo i Rana er så velkommen.

Dersom vi får bruk for enda mer kraft må vi satse på renovering/modernisering av gamle vannkraftverk. Det er miljøvennlig og vil kunne gi masse ny kraft – inntil 30 TWh.

Å bygge vindkraft og overføringskabler i Norge og til utlandet (som de norske husholdningene også skal sponse på nettleia) vil gi lik strømpris i Norge som ellers i Europa. Den radikalt økte strømprisen vil true arbeidsplassene våre i den kraftkrevende industrien og koste norske husholdninger flesk.

I snitt gir et vindkraftverk i drift i Norge 1 arbeidsplass pr. 33 stk. turbiner, dvs. 2 – 3 lokale jobber i fbm Øyfjellet.

I anleggsfasen går anbudene til store nasjonale eller internasjonale konsern. Det vil nok bli en del jobber for lokale firma, men dessverre neppe særlig store oppdrag.

Vindkraftutbygging på land må snarest avvikles og planene for Øyfjellet må kastes i papirsøpla!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags