Er vindkraftmotstanden overraskende?

Av
DEL

LeserbrevÅ sammenligne vindkraftverket med en håndfull faste ansatte, med Anodefabrikken er uforståelig?
Tapte arbeidsplasser i reindrift og reiseliv vil klart overstige det kraftverket vil gi. Utbyggingen vil nok gi noen lokale oppdrag, men hovedjobben går, eventuelt, til store eksterne entreprenøree som Veidekke etc.

Å irreversibelt rasere/selge til utlandet på billigsalg 55km2, stort sett inngrepsfri natur i Vesterfjella, for KUN framtidig usikker eiendomsskatt til kommunen er bare tragisk. FN rapporten fra mai i år slår fast at vi ikke kan fortsette å rassere naturarealet for å nå klimamålene.

Vindindustrien vil også svært effektivt kvele den flotte, gryende opplevelsesbaserte reiselivssatsingen vi nå opplever i Mosjøen.
NHO reiseliv er klar: - Turisme og industri kan ikke samlokaliseres.

Kraftoverskuddet av grønn vannkraft er enormt i Nordland, større enn forbruket i Telemark fylke. Trenger vi mer, vil effektivisering av eksisterende vannkraftverk gi like mye som vindkraften.

Vindkraftutbygging er helt avhengig av bygging av utenlandskabler/overføringslinjer for å eksportere det økte kraftoverskuddet til utlandet. Det er vi forbrukere som skal betale disse kablene etter at vi har subsidiert vindkraften gjennom nettleia.

Dette vil true vår kraftkrevende industri, fordi strømprisen hertillands da vil stige til Europas nivå. Paradokset er at det er industriens egne langsiktige, statsgaranterte kraftkontrakter som driver opp kraftprisen.

Det er absolutt ikke overaskende at utbyggingen av Øyfjellet vindkraftverk møter kraftig lokal motstand.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags