«Vi feirer den nasjonale kvinnedagen her i Mosjøen mens våre kurdiske søstre i Afrin forsvarer seg mot den ulovlige tyrkiske invasjonen»

Engasjert: En engasjert Helen Darwich holdt 8. mars appel om kurdiske kvinners kamp for frihet og rettferdighet.

Engasjert: En engasjert Helen Darwich holdt 8. mars appel om kurdiske kvinners kamp for frihet og rettferdighet.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerVi feirer den nasjonale kvinnedagen her i Mosjøen mens våre kurdiske søstre i Afrin forsvarer seg mot den ulovlige tyrkiske invasjonen og bekjemper terror på vegne av hele verden. Dette er ikke den første gangen kurdere blir utsatt for angrep og undertrykkelse. Ved begynnelsen av det tjuende århundret, ble kurdere lovet å få sin egen stat. Men dessverre var det Storbritannia og Frankrike som bestemte, ved Sykes-Picot-avtalen, å dele kurdernes territorium mellom Syria, Irak, Iran og Tyrkia. I dag er det mer enn 40 millioner kurdere som bor på jorda uten at de har sin egen selvstendig stat!

Bare i Syria var det mer enn 4 millioner kurdere før krigen. Kurderne som en minoritet har blitt ofre for undertrykkelsespolitikken til de fascistiske regimene som styrte staten i ulike perioder av Syrias moderne historie. I 1962 ble hundretusener av kurdere fratatt sitt statsborgerskap og dermed kunne de ikke jobbe i staten, hadde ikke lenger eiendomsrett og kunne ikke jobbe utenfor sitt fylke heller. Under Baathtid styre, var det ikke uvanlig at en kurdisk gutt eller ei jente blir drept hver Newroz-aften hvert år (Newroz = kurdisk nyttår som feires i mars). I 2004 ble mange sivile kurdere drept av den syriske arabiske hæren etter at de demonstrerte fredelig mot regjeringen.

Men nå har kurderne bestemt seg! Mer enn 20 tusen kvinner ble med YPJ (Det kurdiske folks beskyttelsesenheter i Kurdistan-Syria). De kjemper for frihet, demokrati og kvinnefrigjøring. De kjemper for fred mot terror, for liv mot dødskultur, for kjærlighet mot hat, og for likestilling mot diskriminering. De har knust den såkalte Islamske staten allerede i Shangal i Kurdistan- Irak sammen med søstrene sine i Peshmerga. Ikke bare det, men de beviste også til hele verden at de var virkelige heltinner da de beseiret den islamske stat i Kobane og da de frigjorde deres hovedstad Rakka. Det er derfor vi ser hvordan de mørke kreftene oppfører seg hysterisk i Afrin i dag. For den kurdiske kvinnen viste dem at kvinnen ikke er syndighet slik de tenker!

De mørke kreftene som er støttet av Erdogan, har angrepet kurderne i Afrin i 6 uker nå, i fullstendighet stillhet av den frie verden.

Tyrkia som et medlem av NATO har ingen problem med å utnytte jihadister og eksportere dem til Afrin. De bruker tunge europeiske våpen for å bombe byer og drepe sivile mennesker under en politisk dekning av NATO-sjefen som sa at Tyrkia har rett til å forsvare seg mot terror i Afrin!

Kurderne er ikke terrorister, de vil jo beskytte sin tilværelse og sin kultur. Kurdiske kvinner danser sammen med menn under krigen. De elsker livet og de tror på kjærlighet.

Kurderne i dag trenger deres hjelp, solidaritet og støtte, menneskerettighetsorganisasjoner, humanitære organisasjoner, akademikere, journalister og politikere. Dere kan alle sammen samle dere og veilede den norske regjeringen til å fordømme invasjonen og redde Norges rykte som fredsnasjon. Dere har en moralsk plikt til å hjelpe vennene deres som igjen har blitt alene til sin skjebne.

Helen Darwich

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags