Gå til sidens hovedinnhold

Løser mobbing på en feil måte

Artikkelen er over 5 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mobbing er noe som barn og voksne både her i Norge og rundt i verden blir utsatt for for hver dag, enten det er på skolen, hjemme eller i arbeidslivet.

Et spørsmål som man kan stille er ”hvorfor mobber man?” Det er et vanskelig spørsmål som man ikke alltid kan svare like godt på.

Men jeg tror det er fordi den som starter mobbingen er sur eller usikker, og bruker mobbing som en unnskyldning. Kanskje kan den som mobber være sint eller sur på den som blir mobbet, eller føle seg urettferdig behandlet eller være misunnelig. Men det er ingen unnskyldning for å mobbe noen!

Hvilken glede får man ut av dette tullet?

Selv om du har det vondt, trenger ikke alle andre å ha det like vondt og hardt som deg. Som du kanskje vet er dette et stort problem, og man vet ikke alltid hvordan man skal stoppe det. Et av tingene man gjør for å stoppe dette problemet er at den som blir mobbet blir sendt til en annen skole. Det mener jeg er veldig teit. Det er ikke offeret som skal dra, det er det mobberen som skal! Det er mobberen som skal ta konsekvensene for dette! Hvis offeret drar vil mobberen bare finne en ny en å mobbe, og da er vi der vi starta. Men hvis mobberen drar, kan kanskje den nye skolen bli varsla, og ved hjelp av kommunen og staten gi mobberen hjelp på en ordentlig måte. Ved hjelp av psykologi og oppfølging vil kanskje mobberen roe seg litt ned. Mobberen vil også bruke tid på å finne ”partnere”, og et mobbeoffer på den nye skolen.

Mobbing er et stort problem i samfunnet, som vi alle burde engasjere oss i. Mange sliter med psykiske plager etter å ha opplevd mobbing. Slike opplevelser kan nok dessverre også noen ganger være hovedgrunnen til at noen ikke orker å leve mer. . I alt har 40 % av de som blir mobbet tenkt på selvmord. Sammenlignet er det kun 7 % av de ikke- mobbede som har slike tanker.

Kommentarer til denne saken