Yrkespolitikere har lav tillit fra folk - med god grunn

John Glenn Robertsen

John Glenn Robertsen Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Med sosiale media har Hvermansen fått sitt Speakers`Corner – komfortabelt hjemme i godstolen. Dette er flott, men det har samtidig åpnet opp for personhets og trusler av våre folkevalgte, og gjerne skjult bak fiktive brukernavn. Seriøse mediebedrifter har dòg gjort grep for å luke ut de mest useriøse og forkastelige ytringene.

Men det frifinner ikke for kritikk av alle de politikere som faktisk gjør hverdagen for deg og meg tyngre – og da gjerne på det økonomiske plan, som for eksempel å teppebombe byer og tettsteder med bomstasjoner. Lurer på hvor mange av de som har egen bil?

På riksplan har vi stortingspolitikerne – som liksom skal være gode rollemodeller, og inneha et minimum av fagkunnskap om saker som de er med på å vedta. Du skal være temmelig naiv hvis du i 2019 går rundt og tror at folk havner på Stortinget fordi de er så opptatt av ditt og mitt velbefinnende. Nei, politikk på sentralt plan er blitt yrke og karrière – være seg i en kommune eller på Løvebakken.

Tilhører en Arbeiderpartiet så har man gjerne gått AUF-skolen, og gjennom kontakter og spisse albuer så snor man seg frem og opp som en snok i det politiske hierarkiet. Utdannelsen er oftest innen statsvitenskap, og arbeidserfaring er enten innenfor partiet eller som frivillig arbeider på en rocke-festival. Med andre ord; egentlig diskvalifisert til å inneha viktige jobber som har store følger for mange, og lønn som to sykepleiere.

Får du i tillegg en journalist i senga så har du lykkes som tidligere KGB`s honningfeller. Kan jo minne om stortingsrepresentant Jette F. Christensen (Ap) og VG`s tidligere politiske kommentator, Frithjof Jacobsen.

I de siste årene har det kommet frem at representanter for vårt folketing har bedrevet ren og skjær svindel med reiseregninger, og det i årevis før de ble tatt med buksene nede. Man skulle jo tro at årslønn på 1 million, gratis skattefri leilighet i Oslo, fri mobil, hjemreiser, aviser, kulturbilletter, taxi på kveldstid (nei, ikke noe kollektiv takk) skulle være bra nok. Glemte jeg «studieturer» til fjerne strøk på flotte hotell, og innlagt fritid – med betaling?

Journalist Anne Grenersen i Avisa Nordland hadde funnet ut at til og med begravelsen blir dekket skulle du være så uheldig å krepere innenfor stortingsperioden. De etterlatte blir også velsignet med fire måneders etterlønn (20.6.2019).

Det er jo nesten ikke til å fatte. Eller vent litt. Forklaringen er enkel: Politikerne har selv bestemt sin lønn og pensjon. Det hadde vært noe det for en skarve adjunkt uten opprykk, som undertegnede.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags