Gå til sidens hovedinnhold

18 år av brutal forfølgelse

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi ønsker å informere om at det den 20. juli var 18 år siden Kinas daværende partileder Jiang Zemin innledet den omfattende forfølgelsen av Falun gong-utøvere i Kina. Vi hører svært lite om denne situasjon i nyhetene i dag. Men det pågår fortsatt, og tusener av uskyldige mennesker blir hvert år offer for en omfattende statsstyrt organindustri hvor organer stjeles mens fangene fortsatt er i live. Så vel kinesere som folk fra vest som reiser til Kina betaler for å få transplantert disse organene, uten å ane noe om tragedien som gjemmer seg bak.

Men hva er årsaken til at fredelige mennesker som ikke ønsker å blande seg i landets politikk blir forfulgt? Ville ikke enhver sunn regime like at landets borgere mediterer og etterstreber et høyt moral? Ville ikke det å leve etter Falun gongs kjerne-verdier sannet, godhet og tålmodighet være grunnlag for et stabilt og trygt samfunn? Er ikke høyt moralsk og åndelig standard en del av den eldgamle kulturen i Kina? Det er nettopp her skoen trykker.

Det kinesiske kommunistpartiet har helt siden kulturrevolusjonens begynnelse forsøkt å utslette tradisjonelle verdier. Forfølgelsen av Falun Gong er simpelt hen en fortsettelse av kulturrevolusjonen, men i dag med ennå verre metoder.

Vi ønsker å bringe det kinesiske kommunistpartiets forbrytelser mot menneskeheten opp i lyset, og håper at forfølgelsen snart tar slutt.

Kommentarer til denne saken