All honnør til Aurora og Kygo som ikke bedriver kulturboikott!

Robertsen

Robertsen Foto:

Av
DEL

Leserbrev Journalist Hanne Aabel tar opp et interessant tema i VG (17.01.2020) hvor hun setter fokus
på denne meningsløse kultur-boikotten av Israel. Blant norsk venstreside opererer et slags moralpoliti som henger ut og trakasserer den artisten som gjør nærmest det forræderiske valget å holde konserter i landet Israel.

Aurora fikk som kjent passet sitt påskrevet fra både Palestina-komiteen, og politikere fra Arbeiderpartiet, MDG, SV og Rødt for at hun skulle holde to konserter for sine fans i Israel. Andre store artister som Kygo og A-ha har også blitt sterkt kritisert for sine «forkastelige» handlinger.

Når Aurora besøkte Israel gjorde hun det for sine fans – og overhodet ikke som noen slags sympati og støtte til politikken i landet. Hun understreket i en uttalelse (04.10.2019) at hun også kunne tenke seg å ha konsert i Palestina, så det stod ikke på det.

Det er særlig Palestina-komiteen og Rødt som nærmest har et hat i mot alt som lukter av Israel. Sagt på en annen måte; Er du medlem i førstnevnte så er sjansen stor for at vedkommende også er blodrød aktivist i Rødt.

Hanne Aabel stiller spørsmålet om hva som er kunstnerisk frihet. Jo, det er at man utøver og gjør nøyaktig hva man vil. Kunsten blir nærmest verdiløs når den blir ekskludert gjennom boikott.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken