"Det verst tenkelige scenarioet med ett stort sykehus plassert i Rana vil aldri kunne aksepteres av Nordland Sp"

Av
DEL

LeserbrevLeser i Helgelendingen at de tre ordførerkandidatene i Vefsn, Grane og Hattfjelldal synes synd på Senterpartivelgerne. Vi reagerer med stor undring på utspillet fra de tre ordførerkandidatene fra Grane, Hattfjelldal og Vefsn Ap angående sykehusstruktur og Sp. Det er jo ikke første gangen Ap synes synd på våre velgere. Hva er denne voldsomme omsorgen for våre velger et utrykk for?

I vårt fylkesprogram ble det i vår vedtatt å jobbe for to like store, fullverdige sykehus på Helgeland som første prioritet. Dersom dette ikke lar seg gjennomføre, ønsker Nordland Sp ett sykehus plassert sentralt på Helgeland. Dette for å presisere at det verst tenkelige scenarioet med ett stort sykehus plassert i Rana, aldri kan aksepteres av Nordland Sp. Sp er for nærhet til alle tjenester, og ett sykehus lokalisert til Rana gir ikke nærhet. Flere lokallag, bla Vefsn, Grane og Hattfjelldal Sp stemte mot forslaget med to sykehus, men utgjorde mindretallet. Dette kalles demokrati.

Utvikling av vegnettet med bygging av Korgfjelltunellen, Tovetunellen og, om få år en ferdigstilt E6 Helgeland, gjør at kommunikasjonene er kraftig forbedret. Vi mener at det er best med ett sykehus på Helgeland både av hensyn til pasientene og av hensyn til muligheter for rekruttering av helsepersonell. Å plassere et sykehus i ytterkant av regionen er derfor uheldig. Alle tre lokallaga har i våre valgprogram at vi går for ett sykehus, sør for Korgfjellet, på aksen mellom Mosjøen og Sandnessjøen.

Det er enighet blant 12 ordførere i Helgelandskommuner, sør for Korgfjellet, hvorav flere av disse representerer Senterpartiet. Dette er en typisk sak der det kan være ulikt syn mellom moderparti, fylkesparti og ikke minst mellom lokale partiledd, avhengig av om du bor nord eller sør for Korgfjellet. Senterpartiets syn i Vefsn, Grane og Hattfjelldal kan ikke misforstås.

Senterpartiet lokalt og nasjonalt er også opptatt av prehospitale tjenester og ambulansestruktur. Dette er en viktig del av beredskapen og det totale helsetilbudet for befolkningen.

Nordland Ap, sier i motsetning til Nordland Senterparti ingen ting om sykehusplassering i sitt fylkesprogram. Kan dette bety at Ap egentlig går for ett sykehus plassert i Rana, men ikke vil slippe katta ut av sekken før etter valget?
Vi bare spør samtidig som vi lurer på om panikken holder på å ta Ap- leiren i årets valgkamp.


Harald Lie, ordførerkandidat Hattfjelldal Sp Ellen Schjølberg, ordførerkandidat Grane Sp, Berit Hundåla, ordførerkandidat Vefsn Sp


  Aps lokale ordførerkandidater synes synd på Senterpartiets velgere i sykehussaken

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags