"Det jo ikke alle høringsuttalelser man trenger å vektlegge så mye som andre"

Av
DEL

LeserbrevNå har det gått snart syv år med dette prosjektet Helgeland Sykehuset 2025. Og mange utredninger er blitt gjort. Noe som tilsier at det er rapporter nok for ei beslutning. Den siste rapporten var fra ressursgruppa med Helge Torgersen som gruppeleder. Her konkluderes to ganger at Rana var best egnet for et nytt akuttsykehus på Helgeland. Og det var ut fra det mandatet som ble gitt og villet kriterier som skulle være med i utredningen. Da den endelige rapporten forelå, ble det støy fra ordførere på søndre Helgeland, og ikke minst fra ordføreren i Vefsn.

Vedkommende ordfører beskylder Rana for innblanding i prosessen. Noe som blir tilbakevist flere ganger. Nå utarbeides det en ny rapport og økonomianalyse. Dette kravet kom etter påtrykk fra ordføreren i Vefsn og de andre 11 på søndre Helgeland. Noe som ikke var nødvendig.
Disse 12 ordførerne hadde et krav om at sykehuset burde legges på aksen Mosjøen/Sandndnessjøen, noe ressursgruppa fraråder på det sterkeste. Men ennå i dag har dem ikke funnet ut hvor. Det er beklagelig å lese kommentarene fra Vefsn og kommune på Søndre Helgeland. At dem ikke forstår, at sykehuset må ligge i den største kommunen og region på Helgeland, hvor arbeid og utdanningsmuligheter er til stede. Håper styret kan lytte ekstra til høringsuttalelsen fra industrien i Rana. Det jo ikke alle høringsuttalelser man trenger å vektlegge så mye som andre. Et akuttsykehus i Rana er bra for alle helgelendingene. Alle pasiententer blir godt ivaretatt uansett hvilken kommune på Helgeland dem kommer fra.

Hilde V. Arnstein Olsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags