"Det er mesterlig forhandlingstaktikk av Sandnessjøen å få Vefsn til å gi opp sine ambisjoner"

Av
DEL

LeserbrevFeilslått Strategi

Rune Krutå, det er patetisk å harselere med andres klokskap når du selv nettopp har foreslått å legge ned kommunens eget sykehus. Samtidig har du fratatt Vefsn mulighet til å være med i konkurransen om Ett nytt stort sykehus. Glem ikke at du også legger ned hundrevis av kommunale arbeidsplasser.

I flere år har det vært kjent at det var de tre stedene Vefsn, Rana og Alstahaug som kjempet om å være lokaliseringssted for et felles sykehus. Hver av stedene har fått utarbeidet analyser for å vise sin egen fortreffelighet. Vefsn kommune har brukt millioner av skattebetalernes penger for å fremme at Vefsn er det beste alternativet. I alt fire tomter har Vefsn delvis øremerket og pekt på som vårt forslag til lokalisering. Det er Skjervengan, Ollmoen, Baustein og Holandsvika. Disse viser at vi har hatt både ambisjoner og intensjoner om å bli lokaliseringssted for det nye sykehuset. Men hva skjedde så?

Det er en selvfølge at hvert av lokaliseringsstedene må konkurrere om å være det beste alternativet. Til slutt samlet Vefsn seg om Nyland som vårt alternativ. Espen Isaksen sto også nylig frem i Helgelendingen og sa at det nå var på tide å starte med reguleringsarbeidet for området. Vi var stolt av forslaget som hadde den beste tilgjengeligheten av alle både med bil, tog, båt og helikopter.

Hvis jeg ikke har misforstått så skal Helse Nord og ministeren velge lokaliseringssted for det nye sykehuset. De skal ikke velge en allianse, verken alliansen sør for Korgfjellet eller alliansen nord for Korgfjellet. Det er mesterlig forhandlingstaktikk av Sandnessjøen å få Vefsn til å gi opp sine ambisjoner om et sykehus og ditto svakt av Vefsn.

Uansett sykehusløsninger er det kommunisert at Rana, som minimum, vil få et stort DMS eller lite sykehus, kanskje også med akuttfunksjoner. Valget av det andre store sykehuset ville da stått mellom Vefsn og Alstahaug. Men nå kan vi kun få det store sykehuset mot politikernes vilje.

Hva er nytt i prosessen nå som gjør at Vefsn ikke bare kunne pekt på Sandnessjøen med omegn fra starten av? Ingenting!

Nå har vi kun oppnådd å tappe en allerede slunken kommunekasse for ingenting.

"Både Alstahaug og Vefsn kunne valgt å kjempe kun for seg selv, men det ville ikke samlet 12 kommuner i en sterk allianse"


«Så kom katta ut av sekken og den uforståelige strategien manifesterte seg»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags