"Både Alstahaug og Vefsn kunne valgt å kjempe kun for seg selv, men det ville ikke samlet 12 kommuner i en sterk allianse"

Av
DEL

LeserbrevStrategi for hele Helgeland?

Jeg registrerer at Knut Wulff Hansen er ute med sin klokskap og mener at å jobbe sammen er en dårlig strategi. Jeg mener at Wulff Hansen bommer med sine tanker.

Vi valgte fellesskapet som strategi. Hvorfor? Jo, fordi vi fra dag en har vært klare på at en framtidens sykehusmodell for Helgeland er ett felles sykehus, hvor tilgjengelighet for pasientene skal være viktigst. Både Alstahaug og Vefsn kunne valgt å kjempe kun for seg selv og sin egen kommune, men det ville ikke samlet 12 kommuner i en sterk allianse for et godt helsetilbud for Helgeland. Derimot ville det lagt veien åpen for den «enkle» løsningen med ett stort akuttsykehus og ett mindre akuttsykehus. Alle vet at per i dag har både Sandnessjøen og Mo i Rana akuttsykehusene.

Det kan ikke være tvil om hva politikerne i Vefsn har ment ville være den beste beliggenheten for et nytt sykehus, men når 12 kommuner skal enes må man både gi og ta. Når man enes om at Tovåsen vil være en løsning alle kan leve med, så er det fordi man har gitt, tatt og konkludert med at det aller viktigste er at Helgeland får et nytt sykehus for alle som bor her. Ett sykehus sør for Korgfjellet. En løsning som gir et godt tilbud innbyggerne på Helgeland, både fra nord til sør og fra kyst til innland.

Et svik ville vært å legge til rette for at helseminister Høie skal ta et feigt valg med minste motstands vei, i stedet for å støtte en framtidsløsning for Helgeland.

Rune Krutå, leder Vefsn Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags