Framtidens skolestruktur i Hattfjelldal, svar til Dale

Av
DEL

Leserbrev Fredag hadde vi juleavsluttning for barnehage, elever, lærere, foreldre, besteforeldre og øvrige bygdefolk i Susendalen.

Det ble servert julegrøt til rundt 90 personer ved skolen vår, det var gudstjeneste og julerevy der elevene bidro. Ei fantastisk stund for store og små!

De minste lykkelige uvitende om at onde krefter i sentrum vil ta dette fra de. Et avisinnlegg i forrige uke ser nedleggelse av grendeskolene (samlingspunktet og ryggsøylen i bygda vår) som løsningen på kommumens problemer.

Frakte barneskoleelever fra utkantene til sentrum (Pendlertid på 2-3 timer for de fleste elevene). Innlegget er skrevet av ei som ikke har hatt eller selv har vært "bussunge". Det blir som ambulanse saken i Finnmark som planlegges av folk i Oslo. De vet ikke hva de prater om, og det går sjelden bra. Egoistisk tankegang, ta fra de andre for å få mer selv.

Under et fellesarrangement for alle ungene i kommunen her opp i høst overhørte jeg en samtale mellom medfølgende lærere fra sentrumsskolen, der det ble sagt "enn å ta ungene helt hit opp på dette, på denne svingete vegen, de kommer til å bli bilsyke". Nå vil altså disse kreftene i sentrum sende ungene våre denne vegen hver skoledag i ti år, 10 ÅR! Dette henger ikke på greip!

Der trues også med Robek og sammenslåing av kommuner. Blir skolen vår borte, kan vi for min del slås ihop med hvem som helst. Den er en stor grunn til at vi bor i denne kommunen.

Hattfjelldal kommune har dårlig økonomi, noe som vel skyldes en del dårlige investeringer og handler de siste årene. Rådmannen snakker om innsparinger og måtehold, han som sitter med ei årslønn hinsides all fornuft i Hattfjelldal målestokk, etter selv ha vært en stor del av den økonomiske styringa i Hattfjelldal de siste 10 årene. Blir vel litt feil å la ungene våre svi for dette. Dere er mange i sentrum, men dere er ikke mer verd enn oss på bygda.

Argumentene til Dale sitt leserinnlegg minner litt om ordfører Waage i sykehussaken, "vi skal ha og vi skal ha". Det høres ikke lurt ut!

Sist de ble truet med nedleggelse av skolen vår, dro det to familier fra bygda vår, å de stoppet ikke i Hattfjelldal sentrum...

Man skal velge sine kamper, å denne vinner dere ikke!

Med ønske om ei god jul.
Og velkommen på juletrefest og julefest her oppe i romjula, hvis det ikke kolliderer med noen av arrangementene på "sentralskolen" i jula.

Hilsen pappa til 3 i Susendal
Stig André Brennhaug


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags