«De nye bussrutene er et stort tilbakeskritt og et hån mot folk som er avhengige av bussen»

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevRødt mener de nye bussrutene er et stort tilbakeskritt og en hån mot folk som er avhengige av bussen. De bryter også med både nasjonale og fylkeskommunale målsettinger om å satse mer på kollektivtrafikk i et miljø/klima-perspektiv, og hører hjemme i bakvendtland. Dette må endres!

Denne saken begynte i fjor med at fylkeskommunen kom med et forslag som skapte sterke reaksjoner. Ordføreren kontaktet samferdselspolitisk avdeling i fylket og ba dem komme på et møte slik at de kunne høre formannskapets syn, og forhåpentligvis skjønne at forslaget måtte endres kraftig.

Dette møtet ble avholdt i slutten av november, og vi satt igjen med inntrykk av at fylkeskommunens representanter hadde skjønt de klare tilbakemeldingene og var villige til å endre forslaget. I et møte mellom bussjåførene og Vefsn kommune tidligere i år ble det satt opp et nytt forslag, men fylkeskommunen har rett og slett valgt å overse det.

Tidlig i høst ble det klart at det elendige rutetilbudet ville tre i kraft fra 1. oktober hvis vi ikke fikk det endret. På vegne av Rødt tok jeg det opp i formannskapet og etterlyste hva kommunen ville gjøre. Det ble da opplyst at det ville bli sendt en ny henvendelse om dette.

Etter at det nye busstilbudet trådte i kraft tok jeg det opp på nytt i formannskapsmøtet 3. oktober, og fikk beskjed om at brev var sendt. Nå har vi hatt det nye busstilbudet i over tre uker, og for de som er avhengige av å bruke buss er det en katastrofe. For folk uten tilgang til privatbil er alternativet drosje, men det er selvsagt alt for dyrt. Fylkeskommunens opptreden i denne saken er svært arrogant og under enhver kritikk.

Spørsmålet nå er hva vi kan gjøre videre. Hvis fylkets samferdselsavdeling ikke er villige til å bedre tilbudet, må fylkespolitikerne på banen. Rødt Vefsn har allerede tatt det opp med vår gruppeleder i fylkestinget, Ingeborg Steinholt. Vi avventer svaret fra samferdselsavdelinga, og vil ta det videre derfra. Vi oppfordrer også de andre lokale partiene om å ta det opp med sine fylkestingsgrupper både for å informere dem, og be dem bidra til et akseptabelt busstilbud.

Denne saken viser hvor langt det er mellom liv og lære når det gjelder å legge til rette for å gjennomføre politiske målsettinger. Alt for ofte blir det med festtaler og vedtak som ikke er verdt papiret de er skrevet på. Blant de som rammes skaper dette både fortvilelse, frustrasjon og avmakt, og en opplevelse av ikke å være inkludert i samfunnet på lik linje med andre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags