Fagforbundet krever at deltidskrisa løses

Av
DEL

LeserbrevKommune- og fylkestingsvalget 9. september 2019

Fagforbundet Vefsn oppfordrer våre medlemmer til å stemme frem politikere som vil det samme som oss i saker som er viktig for våre medlemmer. Ved høstens kommune- og fylkestingsvalg skal mange av våre medlemmer velge våre egne arbeidsgivere. Kommunepolitikerne avgjør om våre medlemmer skal ha trygge jobber, hele stillinger, og god pensjon. Lokalpolitikerne bestemmer om vi som innbyggere skal ha gode velferdstjenester. Derfor engasjerer vi i Fagforbundet Vefsn oss i valgkampen.

Fagforbundet vil mobilisere nærmere 370 000 medlemmer i Norge, herav 1337 medlemmer i Vefsn til å stemme på politikere og partier som velger bedre velferd framfor skattekutt, og gode offentlige tjenester fremfor privatisering. Dessuten ønsker vi folkevalgte som tar ansvar for ansattes lønns- og arbeidsvilkår. Vi vil ha en ordfører som er en god arbeidsgiver og seriøs oppdragsgiver.

Retten til hele og faste stillinger er en av Fagforbundets viktigste saker i årets valgkamp. Det er et samfunnsproblem at over 70 prosent av de ansatte i helse- og omsorgtjenestene jobber deltid. I dag er det en deltidskrise i kommunal pleie og omsorg. Dette bekreftes av en gjennomgang av alle utlyste helsefagarbeiderstillinger i Norge, utført for Fagforbundet. Blant mer enn 2200 utlyste helsefagarbeiderstillinger i mars, april og mai, var bare 15 prosent heltidsstillinger. Det blir faktisk lyst ut flere jobber med en stillingsbrøk på mindre enn 20 prosent, enn heltidsstillinger. Dette skjer til tross for at vi vet at vi innen 2035 vil mangle flere titalls tusen helsearbeidere.

I Vefsn har vi de siste årene hatt politikere som har begynt å ta tak i dette problemet, Vefsn kommune utlyser som hovedregel ikke stillinger under 50 %. Fagforbundet Vefsn synes dette er en god start på jobben som må gjøres for at folk flest skal få ei lønn som de kan leve av. Det som er saken er at det nytter ikke å komme til banken for å be om lån til hus eller leilighet når du jobber i ei deltids stilling med kommunal lønn.

Fagforbundet Vefsn oppfordrer medlemmene til å stemme frem seriøse og ansvarsfulle politikere som vil jobbe for hele faste stillinger, for bedre velferd fremfor skattekutt, og gode offentlige tjenester innenfor helse, oppvekst, samfunnsutvikling og kultur.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags