«Styret i Coop Helgeland har valgt en åpen linje overfor årsmøtet, uten noen skjult agenda»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev Styreleder i Coop Nordland, Odd Emil Ingebrigtsen, har i et avisinnlegg den 8. mai i år gitt uttrykk for sin bekymring knyttet til Coop Helgelands mulighetsstudie mot Coop Midt- Norge.

Ingebrigtsen antar at innlegget ikke blir «godt mottatt» av ledelsen i Coop Helgeland, men finner situasjonen så «urovekkende» at han likevel ønsker å si ifra.

Det skulle vel imidlertid ikke overraske noen at denne omsorgen, formulert som et «velmenende råd fra et nært familiemedlem», også har en annen side.

Som årsmøtet i Coop Helgeland også er vel kjent med, har Coop Nordland og Odd Emil Ingebrigtsen lenge arbeidet svært aktivt for å hindre et mulig videre samarbeid mellom Coop Helgeland og Coop Midt- Norge. Ikke for å unngå at Coop Helgeland fusjonerer – som Ingebrigtsen legger opp til – men for å forhindre at fusjonen eventuelt skjer med det som i hans øyne er feil Coop- lag. For det er utvilsomt slik, at Coop Nordland lenge har ønsket å styrke sin posisjon. Dette var også tilfellet da Coop Nordland sikret seg kontrollen over Coop Sør- Helgeland i 2018 med en forutsetning om at Coop Helgeland ikke skulle kjenne til forhandlingene. Jeg tør påstå at Ingebrigtsen altså ber for sin syke mor når han nå velger å gi råd til styret, årsmøtet og medlemmene i Coop Helgeland.

«Hvorfor gi fra seg kontrollen over Coop Helgeland i en tid der det politisk jobbes for å få tilflytting og mere styring til Helgeland?» 

Jeg kan samtidig berolige Odd Emil Ingebrigtsen med at årsmøtet i Coop Helgeland har full innsikt i samtlige av de spørsmål og problemstillinger som han reiser i sitt innlegg. Styret i Coop Helgeland har således valgt en åpen linje overfor årsmøtet, uten noen skjult agenda. Vi anser det som avgjørende at store og viktige beslutninger forankres blant medlemmene, representert ved det medlemsvalgte årsmøtet. Det skal imidlertid mye godvilje til for ikke å oppfatte at Ingebrigtsen mener at styret i Coop Helgeland har holdt viktig informasjon tilbake. Slike insinuasjoner blir selvsagt ikke så godt mottatt, det kan Ingebrigtsen ha rett i. Brevet fra de øvrige samvirkelagene på Helgeland, som Ingebrigtsen viser til, har aldri på noe tidspunkt blitt mottatt av Coop Helgeland. Jeg tviler på at det noen gang har blitt sendt.

Styret og årsmøtet i Coop Helgeland har kun ett mål for øye; å sikre de ansatte på best mulig måte, i størst mulig grad å yte medlemmene fordeler, samt å sikre lønnsom og forutsigbar drift nå og i framtiden.

Vi ønsker et godt samarbeid med alle Coop- lag, det være seg naboer nord for Saltfjellet og naboer i

sør. Ingebrigtsen må gjerne blande seg inn i Coop Helgelands interne anliggender, men han må på et tidspunkt spørre seg selv om han kunne ha valgt en annen strategi.

Toril Valla

Styreleder Coop Helgeland

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags