"Det er et svik av flere partier som signaliserte tydelig i valgkampen at de ønsket fortgang i arbeidet med nytt sykehjem"

UTBYGGING PÅ VENT: – Invensteringer i skolesektoren gjør at sykehjemmet som er planlagt på Karlsenmarka er utsatt på ubestemt tid, påpeker lederen i Alstahaug Arbeiderparti. Illustrasjon: Rampoll arkitekter

UTBYGGING PÅ VENT: – Invensteringer i skolesektoren gjør at sykehjemmet som er planlagt på Karlsenmarka er utsatt på ubestemt tid, påpeker lederen i Alstahaug Arbeiderparti. Illustrasjon: Rampoll arkitekter

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserbrev 

Flertallet i Alstahaug kommunestyre vedtok onsdag 11.10.17 å gå videre med en skoleinvestering som ifølge administrasjonssjefen vil komme på 266 millioner. Dette medfører i realiteten en utsettelse av arbeidet med fremtidens eldreomsorg på ubestemt tid. Konsekvensene av vedtaket kan vi ikke tolke annerledes enn at arbeidet med et nytt sykehjem på Karlsenmarka og oppgradering og ombygging av sykehjemmet på Åsen er besluttet lagt i skuffen.

Alstahaug Arbeiderparti gikk til valg i 2015 med hovedfokus på igangsetting av bygging av nytt sykehjem. Dette med bakgrunn i prosjektet «Fremtidens eldreomsorg» som ble vedtatt allerede i 2009. Vi har allerede kjøpt og betalt tomt, brukt mye tid og administrative ressurser og lagt en plan for realisering og bygging. Denne planen kan skrotes umiddelbart.

Vi har vært tydelige på at vi ville prioritere satsing på en gode eldreomsorg denne perioden, og hatt fokus på at behovet for tilrettelegging av heldøgns omsorgsplasser er prekært og vil øke dramatisk i årene som kommer. Dette har flertallet gjennom sitt vedtak nå satt foten ned for.

Alstahaug Arbeiderparti mener det er et svik av flere partier som signaliserte tydelig i valgkampen at de ønsket fortgang i arbeidet med nytt sykehjem på Karlsenmarka. Vi opplever at de helt klart og med åpne øyne går tilbake på sine lovnader.

Spesielt Rødt og Venstre, som stod på barrikadene sammen med Alstahaug Arbeiderparti før valget i 2015, har satt investeringen på vent i mange år. Det mest dramatiske med vedtaket betyr at dette utsettes, og at vi verste fall kan gå glipp av statlige tilskudd til heldøgns omsorgsplasser i størrelsesorden 100 millioner. Kommunestyret har ved to anledninger i høst fått klare og svært tydelige signaler på at vi kan miste store tilskudd hvis vi ikke prioriterer igangsetting nå!

Alstahaug Arbeiderparti ønsker også nye og flotte skoler i sentrum av Sandnessjøen, men er tydelige på at vi ønsker å prioritere de eldre i denne omgang. Vi kan ikke få begge deler, og det har administrasjonssjef Børge Toft vært tydelig på ved flere anledninger.

Flertallsvedtaket gir absolutt ingen umiddelbare besparelser, og en ny skole i sentrum står tidligst ferdig høsten 2020. Dette gjør arbeidet med budsjett og økonomiplan 2018 – 2021 svært vanskelig og Alstahaug Arbeiderparti ser ikke at det kan legges inn penger i budsjett eller økonomiplan for å igangsette et nytt sykehjem og ombygging på åsen. At det blir hevdet fra talerstolen at dette også er en satsing på eldreomsorgen og nytt sykehjem er i beste fall et papirvedtak.

Alstahaug Arbeiderparti mener helt klart at flertallsvedtaket som bestod av Høyre, Frp, Venstre, Rødt og uavhengig Knut Nilsen ettertrykkelig har satt på bremsene for bygging og tilrettelegging av fremtidens eldreomsorg i Alstahaug kommune.

Siv Helen N Sigerstad, leder Alstahaug Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags