«Vi forventer at Eggesvik går en runde med seg selv og sin egen rolle, at han erkjenner feilskjæret»

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederFylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik, tråkket feil da han under et møte på Træna ga uttrykk for at et nytt felles sykehus for Helgeland bør ligge på kysten. Det var både politisk klønete og særdeles lite taktisk. Eggesvik vet meget godt at spørsmålet om framtidas sykehusstruktur på Helgeland er under utredning og at oppfatningen om valg av modell og plassering spriker. Men kanskje hadde Eggesvik behov for å kjøpe seg avlat på kysten etter en lang periode med krig rundt hurtigbåtrutene.

Les mer: Langø er enig med Eggesvik om sykehus: – Ingen hemmelighet at Alstahaug mener et sykehus bør være kystnært
Les mer: Reagerer på sykehusutspill fra fylkesråd: – Jeg ble veldig overrasket. Det er uhørt

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll forsøker etter beste evne å dysse ned hele saken og beskriver den som bisetningen som fikk en hel forside i Helgelands Blad. Samtidig poengterer han fylkeskommunens rolle i den pågående prosessen. Fylkestinget avga sin høringsuttalelse i forbindelse med planprogrammet i fjor høst. Der prefererer fylkespolitikerne byene.

Senterpartipolitikeren og fylkeslederen Svein Eggesvik forsøker selv å dysse ned saken, men etterlater en viss tvil om han faktisk har forstått sin egen rolle. Han forfekter på den ene siden retten han har som politikere til å ytre seg om smått og stort og signaliserer samtidig at spørsmålet om sykehusstruktur vil bli tema på Sps fylkeslags styremøte. Når han på den andre siden påpeker fylkesrådets rolle, ja så etterlater det faktisk en viss tvil om rolleforståelsen.

Eggesvik er som medlem i fylkesrådet forpliktet overfor de standpunkt og de beslutninger fylkesrådet faktisk tar. Han kan ikke i det ene øyeblikket opptre som fylkesråd for samferdsel og i samme sak, nesten i samme øyeblikk, skifte hatt og uttale seg som fylkesleder i Nordland Senterparti. Det blir uryddig. Det ser nok både fylkesrådsleder Tomas Norvoll og fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik.

Svein Eggesvik er ingen politisk novise, og burde skjønt at han uttalelser om framtidas sykehusstruktur på Helgeland ville vekke reaksjoner. Det gjør ikke saken bedre at han uttaler seg helt på tvers av det fylkestinget har vedtatt i sin høringsuttalelse.

Alle kan gjøre feil. Men vi forventer at Eggesvik går en runde med seg selv og sin egen rolle, at han erkjenner feilskjæret og gjør det han kan for å opptre ryddig i fortsettelsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags