«Den som trodde at olje- og gassaktiviteten er på tur ned, må tenke om igjen. Heldigvis.»

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederOffshorenæringa er på full fart inn i en ny framtid. Aktiviteten knyttet til nye felter utenfor Helgeland gir ny optimisme, nye oppdrag og flere ansatte. Nyheten om at Aker Solutions i Sandnessjøen skal produsere 10 bunnrammer til Statoil i forbindelse med utviklingen av Johan Castberg-feltet, gir arbeid til flere og god grunn til optimisme for industrien på hele Helgeland.

Les mer: Jubel for at Aker Solutions er sikret arbeid ut 2020 – gir både flere stillinger og lærlingplasser

At industrien i Sandnessjøen får oppdrag knyttet til feltet i Barentshavet er ekstra gledelig. Det viser at aktørene som etablerte seg der faktisk mente alvor, og at lokal industri er konkurransedyktig. Det borger også bra for baseanleggene. Det bør også være en selvfølge at ny aktivitet på sokkelen i nord skal benytte Sandnessjøen.

Det er satset flere hundre millioner kroner på oppbygging av baseanleggene i kystbyen. Derfor kom offshore-nedturen som startet i 2014 som en solid kalddusj både for basen og den lokale industrien i Sandnessjøen og på Helgeland.

Optimismen man nå ser er svært kjærkommen. Ordfører Bård Anders Langø i Alstahaug påpekte da også overfor NRK Nordland at kommunen har lagt alle eggene i en kurv. Med det mente han at kommunen har satset svært mye på å legge til rette for offshorenæringa, og at det er bygd opp fasiliteter i lokalsamfunnet som skulle bidra til å gjøre kystbyen enda mer attraktiv.

Nedturen har vært svært krevende for kommunen. Når oppturen nå kommer er det svært gledelig. Ekstra gledelig er det at lokal industri er konkurransedyktig og får sin andel av feltutbyggingene. Det er viktig for å bygge opp lokal kompetanse og dermed også en avgjørende faktor for å kunne konkurrere om framtidige oppdrag.

Den som trodde at olje- og gassaktiviteten er på tur ned, må tenke om igjen. Heldigvis. De krevende årene man har vært gjennom blir i historisk sammenheng å regne som en nødvendig korreksjon. Bransjen er i vekst og det nyter Helgeland og Sandnessjøen godt av. Vårt håp er at aktiviteten videreføres, og at Sandnessjøen med de fasilitetene og den kompetansen som finnes lokalt, igjen kan blomstre og utvikle seg. Det fortjener lokalsamfunnet og det fortjener Helgeland som industriregion.

Det er på alle måter en gledens dag når lokal industri tiltrekker seg ny aktivitet. At Sandnessjøen igjen får andeler i offshore-kaka er ikke mer enn rett og rimelig. Det er med på å løfte fram hele regionens industrivirksomhet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags