«Det finnes et metningspunkt for hvor mye som skal overlates til den enkelte bruker og innbygger»

DEL

LederBåde Hattfjelldal og Grane ønsker seg nye hjemmesider. Nå skal både innhold og design freshes opp, og Hattfjelldal har i tillegg en uttrykt målsetting om at det nye designet også skal avspeile kommunens samiske identitet. Så langt er alt vel og bra. På tampen av 2018 er det imidlertid all mulig grunn til å be kommunene om å utvise nettvett når de går i gang med det store arbeidet.

Siktemålet med nettsidearbeidet er nemlig todelt. På den ene siden ønsker kommunene et mer moderne uttrykk rent visuelt. Det er forståelig – ettersom begge kommuner har nettsider som i beste fall kan karakteriseres som traust, i verste fall direkte gammeldags og kjedelig. Begge har kommunevåpenet trygt plassert oppe til venstre og en lapskaus av likt og ulikt nedover på sida.

Arbeidet med de nye hjemmesidene har imidlertid også et annet siktemål enn å framstå som nettfresh og up-to-date. Det er å legge til rette for at hattfjelldalinger og graneværinger i stadig større grad skal overlates til selvbetjeningsløsninger. Det er på dette punktet – eller rettere sagt punktene – kommunene må trø varsomt for å finne løsninger som er nøye tilpasset brukerne.

I enhver befolkningsgruppe er det store forskjeller når det gjelder digital kompetanse. I første omgang dreier det seg om alder. Det er et uomtvistelig faktum at flere eldre vegrer seg for å ta i bruk de digitale mulighetene. Men i rettferdighetens navn må det føyes til at andelen eldre som briljerer på mange plattformer nå øker svært raskt.

Det er utvilsomt også slik at det finnes et slags metningspunkt for hvor mye som skal overlates til den enkelte bruker og innbygger selv om de navigerer aldri så godt i det digitale landskapet. Og kanskje er det slik at både kommunalt ansatte og kommunens innbyggere kan ha godt av å møtes ansikt til ansikt. I alle fall sånn av og til?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags