Tid for forsoning

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederKunstfestivalen Galleria er havnet i uføre etter at de selv har rotet det kraftig til med sponsorater. Mens kunstfestivalen hadde Sparebank 1 Nord-Norge som sin hovedsponsor har de, uten å informere sin hovedsamarbeidspartner, oppsøkt Helgeland Sparebank og forhandlet fram en ny hovedsponsoravtale med dem. Det er særdeles uryddig og på alle måter kritikkverdig. Det er lett å skjønne Sparebank 1 Nord-Norge sin irritasjon. Det er likevel på sin plass å oppfordre partene om å sette seg sammen for å rydde opp i rotet.

Les også: Sparebank 1 trekker seg som hovedsponsor av Galleria: - Vi ble tatt på senga, sier banksjef Atle Edvardsen

Les også, leserbrev: "Vi ber fortsatt om støtte, både praktisk og økonomisk, fra alle som er glade i Galleria"

Les også: Helgeland Sparebank: - Hadde ikke kjennskap til at sponsoravtalen varte til 2018

Galleria kunstfestival har levd en omflakkende tilværelse gjennom mange år. Fra å være et rent privat initiativ, organisert og gjennomført av ildsjeler med et brennende ønske om å løfte fram bildekunst og å gi Mosjøen ytterligere et arrangementsbein å stå på, har festivalen vært innom ulike organisatorer i Generator og Mosjøen næringsforening. Etter at Mosjøen næringsforenings arrangementsselskap Generator nå er lagt i stabilt sideleie i påvente av avvikling, har Galleria vært gjennom en omorganisering for å få inn flere samarbeidspartnere, noe som har vært en forutsetning for at festivalen skal leve videre.

Entusiasme og idealisme er selve drivkraften for at Galleria kunstfestival i det hele tatt eksisterer. Men et slikt arrangement er for stort til at det kan overleve på enkeltmenneskers frivillighet. I løpet av våren har det kommet inn nye personer i arrangørkorpset og i prosessen med å stifte et nytt selskap som skal stå for arrangementet. Det er et faktum at dette arbeidet kom for seint i gang og tilsynelatende har vært preget av dårlig struktur. Det er i seg selv kritikkverdig og ikke det beste utgangspunktet for å be om hjelp og støtte.

Men kjernen i rotet som nå er oppstått finnes først og fremst i det faktum at man ikke har hatt oversikt over avtaler Galleria er bundet av, og at enkeltpersoner har kuttet noen svinger i et forsøk på å ta snarveier, uten å ivareta forpliktelser nedfelt i eksisterende avtaler. Dernest i at sponsorer løper skoene av seg for å ta innersvingen på konkurrenten, og løfter fram omsorgen for lokalsamfunn og arrangementet som sin fremste motivasjon. Det er ikke det minste merkelig at det avstedkommer forargelse. Nå har Galleria på sin side beklaget måten de har håndtert denne saken på, og det er bra. Vi håper man også har lært, slik at man unngår slikt i framtida.

Dersom det virkelig er slik at sponsorene for Galleria, både gamle og påtroppende, har en slik omsorg for kunstfestivalen og det unike den representerer for arrangementsbyen Mosjøen, burde de manifestere det med å gjøre sure miner til slett spill, sette seg sammen og forsøke å finne løsninger, i det minste rydde opp i rotet. Det vil være den beste måten å håndtere denne svært uheldige saken på. Kun på den måten kan man sikre både eget og Galleria kunstfestivals omdømme.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags