Kjære innbyggere-takk så langt!

Av
DEL

LeserbrevDe siste ukene og dagene har situasjonen med Covid19 eskalert og tiltakene som er satt inn både fra regjeringshold og her lokalt, har blitt strengere ettersom situasjonen har utviklet seg. For oss og for alle i denne uvirkelige situasjonen er det viktig at vi får gode råd fra nasjonale myndigheter, og også at de rådene som blir gitt, både av smitteverneksperter i Norge og gode råd fra andre land, blir overholdt og fulgt av oss alle.

Vi, som øverste politiske ledelse, ser med egne øyne at innbyggere tar de nødvendige hensyn som må til i denne situasjonen. Vi ser at dere går i karantene når det trengs, både alene eller sammen med familie, og vi ser at alle yrkesgrupper gjør sitt ytterste for at denne situasjonen skal bli håndtert på best mulig måte. Vi er imponerte over dere som jobber i dagligvarebransjen, dere har hatt et solid trykk den siste uken og er en yrkesgruppe som vi er helt avhengige av i samfunnet. Likeså alle renholdere, som jobber for å holde standarden i denne vanskelige tiden. Dere er arbeidsgrupper som fortjener all honnør for å holde hjulene i gang for oss alle.

Likeså er det mange av dere som er i beredskapsyrker og som derfor settes i helt spesielle situasjoner nå. Norge er et lite land med få innbyggere. Derfor er vi sårbare, også her i kommunen, og trenger å beholde helsepersonell friske og ute av karantene, slik at vi er rustet til å ta imot de som skulle trenge helsehjelp. Kommunen har gitt beskjed om at vi ønsker at man tar kontakt om man er under utdanning innenfor helse, enten du er skoleelev, student eller har annen erfaring som helsepersonell. Da får vi en god oversikt over tilgjengelige ressurser.

Det er en formidabel innsats som legges ned, også av dere som er statlig eller kommunalt ansatt. Mange av dere opplever å bli omplassert på kort varsel, og i tillegg til at hjemmesituasjonen er forandret, blir arbeidsdagen preget av nye utfordringer. Det er med stolthet vi ser innsatsen dere legger ned i alle ledd, både dere som jobber på kontor, på sykehuset, i helse- og velferdstjenester for gamle og unge, og alle dere som har fått en helt ny undervisningssituasjon å forholde dere til. Det rapporteres inn at vi er en organisasjon som har evne til å snu seg kjapt når det trenges som mest, og det er betryggende for oss alle. Bidragene dere leverer gjør at vi kan fortsette med viktige gjøremål, selv i en unntakstilstand.

Til alle dere som opplever stor usikkerhet når det gjelder arbeidsplass, både arbeidstakere og arbeidsgivere innenfor ulike næringer, ønsker vi å formidle at vi følger med på krisepakkene som regjering og et samlet Storting har vedtatt så langt. Det er viktig at de av dere som ikke føler dere ivaretatt tar kontakt med oss, slik at vi kan viderebringe informasjon til våre Stortingspolitikere om grupper som har det spesielt vanskelig eller faller mellom flere stener. Samtidig ønsker vi sterkt å oppfordre alle innbyggere i Alstahaug til å benytte det lokale næringslivet i denne tiden, det er av vesentlig betydning for oss alle og en naturlig del av dugnaden vi nå står midt i.

Per i dag er det umulig å si noen om hvor lenge denne situasjonen vil vare for oss alle. Vi står ovenfor en ukjent situasjon. Derfor må vi jobbe med å trygge hverandre, både ved å følge retningslinjene som blir gitt, men også ved å ta kontakt på andre måter enn de vanlige. Vi oppfordrer dere til å ringe hverandre, la ungdommen lære dere opp i digitale kommunikasjonsmidler, se til at naboen og naboungene har det bra og gjør ditt ytterste for å ta vare på de som er mest utsatt for fare, både de eldre og andre med lavere immunforsvar. Gjør vi vårt ytterste nå, er det å håpe at vi unngår de største menneskelige omkostningene.

Varme tanker
Ordfører og varaordfører, Peter Talseth og Hanne Benedikte Wiig

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags