Karantenekonflikt: - Nå får altså Finnmark og Helgeland kjeft av den samme staten for å være hensynsløs med sitt eget næringsliv

Av
DEL

LeserbrevKonflikten om de kommunale og regionale karantenebestemmelsene kontra regjeringens bestemmelser er svært uheldig i den nasjonale bekjempelsen av smitten. Jeg råder kommunene til å finne hensiktsmessige og trygge løsninger for både arbeidsplasser og folks helse. Når det gjelder situasjonen i Nord-Norge, er det best om regjeringen først går i seg selv for at befolkningen skal feste lit til den sentrale krisehåndteringen.

Mangelen på tillit til den statlige håndteringen av Covid-19-pandemien vi ser fra kommunene kommer ikke ut av det blå. Bare det siste året har Nord-Norge erfart at verken utvikling eller folk her har blitt prioritert eller tatt alvorlig, hverken når det gjelder helsa eller næringsliv: Løftet om petroleumsutbygging i Finnmark ble forlatt, studiestedene i Nesna og Sandnessjøen lagt ned. Det siste har ført til færre sykepleiere på Helgelandskysten. Fremfor alt har skandalen med luftambulansen gitt stygg medfart på tilliten til statens håndtering av den nordnorske folkehelsa. Når det er politikere som står bak alt dette som ber kommunene senke skuldrene, er det ikke så merkelig at man blir litt tunghørt.

Nå får altså Finnmark og Helgeland kjeft av den samme staten for å være hensynsløs med sitt eget næringsliv, og å overreagere når tilreisende ilegges karantene. Tenk litt på dette mens vi ser på bildene fra Italia og Kina. Da blir det trolig litt lettere å være regjering i dialog med kommunene sine.


Artikkeltags