Samarbeid med Helgelandssykehuset?

AMBULANSE: Ordføreren i Hattfjelldal kommenterer uttalelser som kommunikasjonssjefen i Helgelandssykehuset, Tore Bratt, kom med i torsdagens Helgelendingen. Illustrasjonsfoto: Morten Klaussen

AMBULANSE: Ordføreren i Hattfjelldal kommenterer uttalelser som kommunikasjonssjefen i Helgelandssykehuset, Tore Bratt, kom med i torsdagens Helgelendingen. Illustrasjonsfoto: Morten Klaussen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Som kommune har vi vært meget kritiske til Helgelandssykehuset sin løssluppenhet med fakta. Særlig når det gjelder responstider og ROS-analyser (risiko og sårbarhetsanalyser).

ROS-analyser sier noe om risiko og sårbarheten innenfor et bestemt område. I NOU-2015:17 Først og fremst som det vises til av Helgelandssykehuset er det et tydelig skille mellom tettbebygd område og grisgrendte strøk. Vi har både gjennom møter og brev påpekt at det blir feil å definere de tettbygde områdene i Mo i Rana og Mosjøen som både tettbygd og grisgrendte strøk. Det er enighet om at deler av Mosjøen og Mo i Rana er tettbebygde strøk. I stedet for å ta dette inn over seg og informere styret om de faktiske forhold bruker en argumenter om at det har vært samarbeid med kommunen, det har blitt vurdert nøye siden det er brukt lang tid.

Når ROS-analysen for Hattfjelldal og Nesna ble etterspurt i styremøtet til Helgelandssykehuset ble det ikke svart på av adm. dir. Det ble vist til den overordnede ROS-analysen der byene Mosjøen og Rana er med og trekker opp folkemengden.

Videre er det heller ikke rettet opp i responstider, siden Helgelandssykehuset bruker Google maps og fartsgrenser etter veien for å angi antatt responstid. Senest på tirsdag 12. juli hadde Helgelendingen et innlegg om at Susendalsveien var i dårlig forfatning og at det ikke var planer om utbedringer. Fartsgrensen var 80 på stedet, men folk må kjøre etter forholdene. Tilliten mellom kommunen og Helgelandssykehuset er tynnslitt når Helgelandssykehuset påstår at det er de mest riktige tallene de kan legge fram for styret. Om ikke Helgelandssykehuset etter hvert kan forholde seg til fakta vil det være svært ødeleggende for samarbeidet med kommunen.

Ønsker ellers alle en god sommer og om litt vil ambulansen i Hattfjelldal få nye trivelige lokaler hvis ikke Helgelandssykehuset mener det er bra nok at den står i snøskavlen.

Harald Lie, ordfører i Hattfjelldal kommune

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken