«Det illustrerer også med tydelighet at den eksterne ressursgruppas konklusjon var uriktig, noe også Ranas folkevalgte har innsett etter hvert»

Av
DEL

Leserbrev– Meget gledelig at Rana nå ser verdien av ett hovedsykehus sør for Korgfjellet!

For få dager siden av var det helt utenkelig for ordfører Geir Waage og resten av det politiske miljøet i Rana, å se for seg noe annet en ett hovedsykehus på Helgeland i nettopp Rana. I den historiske avgjørelsen i Fylkestinget tirsdag stemte representantene fra Rana for Fylkesrådets innstilling om ett stort akuttsykehus i Sandnessjøen og omegn, samt et akuttsykehus i Rana.

Jeg vil berømme representantene for å ha kommet til en erkjennelse av at tyngdepunktet i framtidige helsetjenester i regionen må ligge sør for Korgfjellet. Det illustrerer også med tydelighet at den eksterne ressursgruppas konklusjon var uriktig, noe også Ranas folkevalgte har innsett etter hvert.

I tirsdagens fylkesting la Frp fram et alternativt forslag der Helgelandssykehusets styrevedtak lå til grunn, og en oppfordring om å bygge opp gode desentraliserte tjenester på hele Helgeland. Forslaget fikk 8 stemmer og falt, men det gir uansett et viktig signal til Helse Nord om at det er viktig å ha med seg alle alternativene som gir befolkningen på Helgeland de beste løsningene.

Vi har gjennom hele prosessen argumentert for ett felles sykehus for hele Helgeland og det håper vi Helse Nord nå bestemmer seg for å vedta. Dette gir ett felles sykehus sentralt plassert med likeverdige spesialisthelsetilbud for hele befolkningen på Helgeland.

Kommunene sør for fjellet har, sammen med fagmiljøene, advart sterkt mot modell 2b-1 som er ensbetydende med et stort og et lite akuttsykehus. Et mindre akuttsykehus er en like stor pasientfelle om det ligger på Mo, i Mosjøen, eller i Sandnessjøen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags