«I en befolkning på 80.000 er vettet noenlunde likt fordelt, men hvordan vettet brukes kan være vidt forskjellig»

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Over tid oppstår det i organisasjoner forskjellige kulturer. Systematiske mangler kan man også kalle det.

Selvfølgelig kan alle bli bedre på detaljer i hele produktivitetskjeden.

I mange år var bilmerket Toyota kjent for å ha få feil på sine bilmerker. Etter hvert har andre bilprodusenter lært av dem og kvalitet og garantier på alle biler er blitt nokså lik.

For pasienter handler det om en god mottakelse, god service og kompetente behandlere, som arbeider i et godt system under kontinuerlig forbedring.

Alle som arbeider på Helgelandssykehusene er hardt arbeidene, samvittighetsfulle og godt kvalifisert til jobbene sine. Det er de samme arbeiderne som vil betjene de fleste stillingene i en ny sykehusstruktur. Det er derfor særdeles uklokt å bruke faglige kritikker i kampen om en fremtidig sykehusplassering.

Selvfølgelig skal Helgelandsykehuset kontinuerlig arbeide for den beste kvaliteten i alle ledd. Men i den betente striden om sykehusstrukturen på Helgeland, må man være ytterst oppmerksom på tolkningen av alle utspill. Før endelig avgjørelse forventes en ærlig, åpen og logisk kommunikasjon om alle endringer som blir gjort. Nå tror jeg det er best at alle sitter stille i båten mens de venter på ministerens avgjørelse.

I kampen om å få være vert for det nye Helgelandsykehuset bør man avstå fra å bruke faglige våpen mot hverandre.

Etter hvert er det uansett blitt klart at det blir en politisk avgjørelse.

Knut Wulff Hansen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken