"Gammeldagsmat"

Av
DEL

LeserbrevNo skal "alt" etast".
Bare ikkje rødt kjøtt har ein inntrykk av.
No er det bl.a. innmat av dyr som er det riktige.
Og det er bra.
Lungemos, eller "lommost" som vi sa, vi som ikkje var så "flink" til å bruke de rette ord på ting og tang.
Lommost ja. Den vart jo laga rundt i heimene, likeså kunne ein få kjøpt det i butikkene.
Jeg likte godt lommost, helt til ei dame sa til meg at sist ho åt lommost fant ho eit halvt kuøyelokk i maten.
Jeg likte ikkje retten etter å ha hørt den der historia.
Og så blodpølse, likeså blodkake som vart lagd i slaktetida.
Minnes kor god den heimlaga blodpølsa var. Store mjuke feittbiter var det i den.
Blodpølsa man fikk i butikken var så "trøysst", altså hard,så den var ikke så god.
Det er gledelig dersom både lomosten og blodpølse igjen kjem inn i det norske kostholdet.
Er helt sikker på at lommosten en forhåpentligvis ein dag igjen kan få kjøpt i butikken inneholder halve øyelokk fra ei ku.
PS det sies jo og at vi skal være glad for at vi ikkje veit hva som er i kjøttpølsene vi kjøper.
Men kjøttpølsene har overlevd kritikken.
Et suksessprodukt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags