Energisparing er det smarte og miljøvennlige alternativ

Sjonfjelltreff 2014

Sjonfjelltreff 2014 Foto:

Av
DEL

LeserbrevRegjeringa har lovet en stortingsmelding for å drøfte erfaringene med dagens konsesjonsordning etter at over 5.000 høringsuttalelser til Rammeplanen for vindkraft ble skrotet.

— Jeg vil i arbeidet med meldingen lytte til organisasjoner, vindkraftbransjen, lokale og regionale myndigheter og andre. Jeg vil lære av erfaringer med dagens konsesjonsordning, og innhente forslag til endringer, skriver olje- og energiminister Bru.

Vi har store forventninger til at dette blir mer enn ord, men reell medvirkning og konsekvensutredninger bygd på beste kunnskapsgrunnlag.

Regjeringa har lovet å «Legge til rette for energieffektivisering i alle deler av norsk økonomi» og «Realisere målet om 10 TWh energisparing i bygg innen 2030.»
Dette er det store, og miljømessig gode alternativet til å bygge ned Norge med vindkraft, men hvorfor er det hittil gjort så lite for å oppfylle løftet?

Stortingsmeldinga må vurdere å stanse bygging av vindkraft på land og sette fart på tiltak for å gjennomføre løftet om storsatsing på energieffektivisering og energisparing. Dette er det smarte og miljøvennlige alternativ som tar hensyn til naturens mange tjenester til oss.

OED må også vurdere de over 5000 innspillene til «Ramme for vindkraft», oppsummere innholdet og legge synspunktene til grunn i arbeidet med meldinga til Stortinget som skal utarbeides denne våren.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags