Dette er en bønn om at vi på alle klassetrinn nå skal få komme tilbake på skolen!

Fra venstre: Aleksander Sund, Bjørnar Moxnes og Tilde Nordfjellmark

Fra venstre: Aleksander Sund, Bjørnar Moxnes og Tilde Nordfjellmark Foto:

Av
DEL

Leserbrev Opprop!

Dette er en bønn. En bønn om at vi på alle klassetrinn nå skal få komme tilbake på skolen!
For selv om at det ikke direkte rammer akkurat oss to som skriver her nå, så rammer det så mange andre. Og på så mange plan!
Vi har snakket med elever som ikke får så mye hjelp til leksene og hjemmeskolen hjemme, vi har snakket med elever som må hjelpe foreldrene med barnepass av yngre søsken i «skoletiden» o.l. så foreldrene skal få jobbe fra hjemmekontoret sitt uten å bli forstyrret, og til og med noen som må bli med foreldrene sin på vaskejobb på dagtid (og derfor ikke får fulgt med på skoleløpet sitt). Og vi har snakket med elever som ikke har det så greit hjemme – altså de som virkelig savner og trenger skolen som den trygge arenaen det var.

Denne karantenen skaper klasseskiller. Med å løfte elever med ressurssterke foreldre opp over «mindre heldige» elever, med å ødelegge karaktersnittet for de elevene som har spesielle behov og som nå ikke får ekstrahjelpen de er vante til (ja det har faktisk veldig mye å si. Å Skype med den faste hjelpelæreren i 20 minutt et par ganger i uka er ikke det samme som å gå på skole, og å kunne oppsøke sitt «trygge anker» når følelsene renner over, eller konsentrasjonen og motivasjonen ikke er der.), og med å bidra til mer PSTD for enkelte grupper da de må være hjemme med overgriper eller rusa foreldre.
At skolene skal stenges for at vi i rike Norge ikke har en helseberedskap som kan håndtere dette viruset, er rett og slett et spørsmål som ikke i stor nok grad er tatt opp.
Så vi kan gjerne spørre vi; Hva var det AP tenkte på da de innførte Foretaksmodellen?? Og videre; Hva tenker Høyre-Regjeringen på nå som de ikke bare viderefører den, men i tillegg utnytter den for å ta fra folk flere av de sykehusene de trenger? For akkurat de sykehusene kunne vi virkelig trengt nå! For det er faktisk sånn at helseberedskap er en av våre viktigste beredskaper. Og hvorfor snur ikke Høie nå? Hvor tunglært skal man være?
Vi ber dere om å åpne både skolene og sykehusene våre igjen. Vi trenger begge deler.
Fordi det at vi nå må lage flere klasseskiller for at vi ikke har sykehussenger nok, og at vi må ha for store klasser med for få lærere, sier noe om realitetene i velferdsstaten vår.

Ta dere sammen. Hjelp våre medelever. Dette er ikke greit.

Tilde Nordfjellmark, Leder Rød Ungdom Sømna
Aleksander Sund, Nestleder Rødt Sømna

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags