Gå til sidens hovedinnhold

"De som krever at den nye flyplassen skal komme uten at det betyr endringer av den øvrige flyplasstrukturen oppfatter jeg som "distriktssytere"

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Flyplass, enda en runde

I den nye Transportplanen vil Regjeringen investere milliarder i en stamflyplass på Helgeland. Det ville vært fantastisk om regionen i fellesskap kunne heise flagget til topps og støtte opp under prosjektet!!!

I de 53 årene som er gått siden jeg flyttet fra Mosjøen har jeg vært "heime" et utall ganger. Flyplassen på Kjærstad har jeg knapt vært innom selv om utgangspunktet for turen oftest har vært Oslo. Gleden av å komme flaksende ned på Kjærstad med Widerøe , etter tre til fem timers reisetid, har ikke oppveid de økonomiske ulempene.

I sommer har familien min planlagt en familiesammenkomst i Mosjøen tidlig i Juli. Billetter med Widerøe koster litt under 4.000 per person tur retur Oslo. . Å bestemme seg for Norwegian til Trondheim og tog videre for de av oss, som ikke kjører, er lett. Feriebudsjettet bruker vi bedre på "Haugans" - ett av Norges flotteste hotell.

Den nye stamflyplassen- OG BESLUTNINGEN ER NÅ TATT - vil ligge nærmere både Sandnesssjøen og Mosjøen enn den avstanden Lillehammer- og Kongsbergregionen har til Gardermoen. Ny E6 og ny " Leirfjorveg" sikrer kjøretid på under 90 minutter til Mo for de fleste, og adgang til en stamflyplass er noe annet enn gårdagens kortbanenett.

De som krever at den nye flyplassen skal komme uten at det betyr endringer av den øvrige flyplasstrukturen oppfatter jeg som "distriktssytere". Alle de 56? partilagene, som har krevd dette, ledes vel av de som har reist med Wiederøe med billetter betalt av det offentlige. andre må da se fram til endringen!

Gode offentlige tilbud om transport til og fra den nye flyplassen er viktig å få på plass. Partilag: Engasjer dere i dette, ikke gå i gang med et nytt "tapsprosjekt"

Mosjøen og ytre Helgeland er i dag som svært attraktive for turisme og friluftsaktivitet. Men ingen turist forstår at den lokale flyreisen skal koste mere enn en Amerikatur. Om de må en tur innom Mo er det også liten grunn til å tro at de stopper der. For en som kommer fra Mosjøen og har familieplass på Tomma er det vanskelig å komme på en småby med mindre sjarme enn Mo. Likevel en tur innom skader ikke.

Jostein Sørvoll

PS; At Miljøpartiet er mot en ny stamflyplass kan jeg forstå. Motstandere : Tenk dere om og meld dere eventuelt inn i Miljøpartiet- Lykke Til!

Kommentarer til denne saken