– Vi er helt avhengige av at frivillige stiller opp. Uten dem hadde det ikke blitt noe Galleria. Hele kunstfestivalen er tuftet på frivillighet, sier styreleder og frivilligansvarlig Silje Bergsnev.

Hun sitter omringet av blomster på gulvet i lokalene til Væxt Mosjøen. Blomstene skal surres rundt ståltråd og bli til blomsterlenker på til sammen nesten 100 meter.

Det er med andre ord en omfattende jobb, som ikke hadde vært mulig alene.

– Lyst til å hjelpe

Silje Helen Bredesen jobber til daglig som bistandsadvokat for Advokatfirmaet Teigstad AS avdeling Helgeland, og holder til i kontorfellesskapet til Væxt Mosjøen. Men i kveld er Norges lover og advokatkappen byttet ut med blomstertvinning.

– Siden jeg jobber i samme bygg, ser jeg jo arbeidet de legger ned for at Galleria skal bli en realitet. Så jeg tenkte jeg ville bli med og bidra noen ettermiddager, sier Bredesen.

Sammen med Sarah Aakerøy Johansen bruker hun av fritiden sin for å bidra.

– Det er jo fordi jeg har lyst til å hjelpe. Det er koselig å gjøre noe for byen, sier Aakerøy Johansen, som til daglig jobber som fotograf. Ferdighetene med kameraet skal hun også ta i bruk som festivalfotograf. I tillegg har hun jobbet med designprofilen til årets Galleria.

– Det har skjedd mye positivt i Mosjøen de siste årene, og det er veldig fint å kunne være med å bidra til at vi kan vise hva vi har å by på, sier Bredesen.

 

– Flere forespørsler

Frivillighetskoordinator Silje Bergsnev forteller at det er litt i overkant av 20 personer som utgjør den harde dugnads- kjernen, som også er i full sving under selve Galleria, som i år er en del av det nyetablerte Festspillene Helgeland.

Disse er blant annet i sving for å holde festivalkontoret åpent. Kontoret fungerer også som informasjonstorg. Frivillige er også til stede på de ulike utstillingene.

– Vi har fått flere forespørsler i år fra folk som ønsker å bidra enn tidligere, men vi ønsker oss alltid flere. Noen bidrar med noe over lengre tid, mens andre kan stille opp én dag. Det er ikke sånn at man binder seg til å delta på hele festivalen om man ønsker å bidra som frivillig, sier Bergsnev.