Gå til sidens hovedinnhold

Daniel skal innvie Mosjøens første av denne typen: – Det er en stor ære og glede

Innen Festspillene Helgeland er slutt skal Mosjøens første harpe pakkes ut og innvies med brask og bram på festivalens avslutningskonsert.

I en pressemelding fra Festspillene Helgeland heter det at det ikke fantes noen harper i Mosjøen før nå. Tidligere har det blitt lånt harper fra Bodø og Trondheim, og andre ganger har harpestemmen blitt erstattet med piano.

Nå er disse utfordringene historie. Vefsn unge strykere har fått tilskudd fra UNOFs instrumentfond og Sparebank 1 Helgelands gavestiftelse, og blitt eiere av Mosjøens første konsertharpe.

Harpen er av merket Lyon & Healy model 100, og i avtalen med UNOF står det at den kan lånes ut til andre orkester.

Nå befinner harpen seg på festivalsjefens kontor. Innen Festspillene Helgeland er slutt skal den pakkes ut og innvies under festivalens avslutningskonsert, der publikum får høre «François Adrien Boieldieu Harp Concerto». På scenen skal Toppensymfonikerne med dirigent Nicholas Carthy underholde, og harpen skal trakteres av den tyske harpisten Daniel Noll.

Noll har også vært med på å plukke ut den aktuelle harpen, og har tre år bak seg som instruktør for harpe på Toppenkurset. Han har også spilt mange konserter i Mosjøen, og i de to siste årene har han jobbet i Gürzenich-Orchestra sitt orkester-akademi i Cologne.

– Dette er en veldig spesiell konsert for meg. Det er den første konserten på over et år jeg spiller for publikum. I Tyskland har det ikke vært mulig, forteller Noll i pressemeldingen.

– Publikum kan forvente seg et ungt og motivert orkester, en entusiastisk og fantastisk dirigent, en vidunderlig ny konsertharpe og en harpist som ser veldig fram til å spille for et levende publikum etter en lang koronapause. Det er en stor ære og glede å få innvie denne harpen med en festkonsert og presentere den for publikum.

Daniel Noll og den splitter nye harpen «Lyon & Healy model 100» kan oppleves i Mosjøen Kulturhus lørdag 10. juli klokken 18.00 under Festspillene Helgeland.

Kommentarer til denne saken